Multumesc pt raspuns.
Acum va pot da mai multe amanunte (deoarece problema nu-i a mea ci a unei prietene). In ultima perioada de sarcina, prietena mea si-a luat concediu medical pe o perioada de cateva zile (drept urmare a faptului ca-i fusese refuzata cererea pt concediul de odihna neefectuat pana la acea vreme). La intoarcere din c.m. a fost transferata la compartimentul receptie pe motiv ca nu mai este nevoie de atati operatori (fara a-i modifica incadrarea din contract). Dupa revenirea din concediul de crestere copil pana la 2 ani a fost trimisa pe acelasi post de receptioner si pusa sa semneze fisa postului pt receptioner desi in actul inregistrat la ITM nu-i specificata modificarea functiei din operator in receptioner.
In fisa postului este specificat faptul ca trebuie sa trebuie sa lucreze si sambata prin rotatie (ascest lucru nefiind specificat in fisa postului celorlalte persoane care lucreaza la receptie) desi in contractul de munca este prevazut un program de lucru de 5 zile pe saptamana. As vrea sa stiu daca d.p.d.v. legal fisa postului pt receptioner, pe care a semnat-o, are vreo valoare atat timp cat in contractul de munca ea este incadrata ca si operator si daca este"legal" sa o transfere la un alt punc de lucru intr-o alta localitate.
Multumesc.
Buna ziua,
Am depus cerere pt revenirea din concediul de crestere copil, la care inca nu am primit inca raspuns (mentionez ca acesta inceteaza de drept in data de 9 aug 2009). Pe postul meu este angajata acum o alta persoana.Mi s-a comunicat, neoficial, ca mi se va da o perioada de preaviz, respectiv incheierea contractului, pe motiv ca dupa 2 ani nu mai corespund postului avut. Exista vreo lege care sa ma protejeze impotriva acestui abuz?
Multumesc.
D.G.F.P. este cea care vinde marfuri prin consignatie, iar "eu" sunt consignatia.
La marfa depusa de D.G.F.P. in consignatie, retin impozit 10% sau ba si la ce valoare ?!De fapt mie nu mi se pare corect ca unei firme ce depune marfa in consignatie sa i se retina impozit ca doar plateste impozit pe profit sau micro....
Multumesc pentru lamurire !
As mai avea ceva sa va intreb, daca nu-i prea mult deja....
Daca am inteles bine, procedura in cazul in care deponentul este persoana juridica, (respectiv Directia de finante) este urmatoarea:
1) se incarca contul 8033 cu valoarea fara tva a marfurilor primite 7.000;
2)vanzarea obiectelor concomitent
5311=% 371=%
707 462
708 378
4427 4428
3) descarcarea gestiunii
%=371 8033 cu 7000
607
378
4428
Buna ziua!
Am o nelamurire in legatura cu impozitul de10% ce se retine la valoarea marfurilor depuse in consignatie.
-In cazul in care deponentul este persoana juridica(d.g.f.p), i se retine acest impozit sau
nu?
-Se declara acest impozit lunar in decl.100 la randul 32?
Am inteles ca pt. bilantul de la 31.12.2006 este valabila procedura de anul trecut. Mai departe nu mai stiu:( Poate le-o venii mintea la cap si s-or razgandi:P