avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate RadulescuAdi

Activitate RadulescuAdi

Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri!
Am sa le mai solicit pe mail si in scris actele. Pot sa refuz sa vorbesc cu ei la telefon?Cateodata chiar suna in momente nepotrivite si devin agasanti, repetand intr-una daca refuz oficial sa vorbesc cu ei.Le spun ca pot suna mai tarziu insa se leaga mereu de aceasta expresie :"refuzati sa vorbiti cu noi?"
Eu stiu ca mai aveam de platit aproximativ 9 000 lei in Iulie 2012.Firma de recuperare spune ca a preluat creditul de 12 900 lei in Septembrie 2012.Cam multe penalizari pentru 3 luni.Nu am bunuri in proprietate si nici rea vointa.Doresc sa imi achit creditul insa nu oricui il cere si in orice conditii.
Creditul initaial este din 2007, de 16 500 lei, pe o perioada de 8 ani. In Iulie 2012, cand am facut ultima plata, mai aveam de platit aproximativ 9000 lei lei. Depusesem la banca o cerere de amanare a platii pentru 3 luni fiindca aveam o situatie financiara proasta in acel moment (ca si acum de altfel), dar m-am trezit sunata pe rand de 3 firme de recuperare.Niciuna nu mi-a dat nici-un act, doar un cont in care sa platesc.Ultimii sunt cei care mi-au spus ca au preluat creditul in Septembrie 2012, ca nu au obligatia de a ma informa dar ca au trimis o instiintare de preluare a creditului la o adresa pe care le-a dat-o banca. Eu nu mai locuiam la acea adresa de cativa ani iar la banca nu figurez cu acea adresa din 2011.Am verificat. Au trimis, daca intr-adevar au facut asa ceva, aceel act la alta adresa.Insa atat. Acum cer 14 000 lei fara a imi spune cum au ajuns la aceasta suma sau sa imi dea un act oficial de preluare a dosarului.
Multumesc pentru raspuns.
Nu as vrea sa se ajunga in instanta.E inutil si nu am vazut pe nimeni sa castige in afara de firma de recuperare.Mi se pare normal insa ca in momentul in care imi ceri nicte bani sa spui si pentru ce sunt si cum ai ajuns la acea suma: dobanda, comision,suma credit.De la banca am primit acest o simulare de scadentar chiar inainte sa semnez contractul.Firma de recuperare spune ca nu exista nicio lege care sa ii oblige sa imi spuna detaliat ce platescsi nici sa imi dea alte acte ca de ex copie de pe contractul prin care au preluat creditul. Asadar sa platesc cat spun ei si doar in instanta pot sa aflu ce am platit?
Buna ziua,

Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a acestora?
Firma de creante ma suna mereu si imi cere o anumita suma iar eu de fiecare data le cer copii ale documentelor in baza pretind ca datorez aceste sume de bani si modul de calcul a acestor sume.Mi-au spus NU sunt obligati sa imi dea niciun act.Sa ma uit eu pe un site sa ma conving ca ei au preluat intr-adevar creditul insa fara alte informatii. Mai intai sa fac o plata sau macar sa le spun prin telefon cam cat o sa platesc si dupa aceea imi vor face o simulare pentru rate.Cum se ajunge la acele rate si ce comisioane vor fi, iarasi e un mister.
O alta problema este legata de adresa la care se pare ca trimit notificari.Din cauza situatiei finaciare ma mut destul de des, cautand ceva mai ieftin.Le-am comuncat acest lucru si i-am rugat sa imi trimita orice document doresc pe adresa de mail.Ei aproba, insa, nu trimit decat brosuri si acord de plata.Azi m-au sunat sa imi spuna ca au trimis notificari la 3 adese la care se presupune ca stau desii le-am comunicat ca eu nu mai locuiesc acolo iar angajatul lor a confirmat telefonic ca a sters acele adrese din program.Una dintre adrese spun ca au luat-o de la banca, cand au preluat dosarul, insa la banca nu figurez cu acea adresa.Banca mi-a spus ca e posibil ca cei de la juridic sa nu mai verifice care e adresa actuala, (anuntata oficial bancii), cand au cedat dosarul si au lasat-o pe cea initiala, cand am facut creditul, aflata chiar in alt oras.. Pe aceea adresa se pare ca au trimis ambele firme, banca si recuperatorii, instiintarea ca au cedat/ preluat creditul.Nu am cum sa verific acest lucru.Pe scurt, ce pot face sa ii impiedic sa mai deranjeze si alti oameni cu scrisorile din moment ce nu ajung la mine? Ma pot chema si in instanta si eu voi afla.O adresa de mail poate inlocuii macar pentru o perioada o adresa fizica?
Am la o firma de distribuitie care plateste o parte din salariu si bonusurile din vanzari la negru.Semnam doar o lista cu banii primiti.Luna trecuta mi s-a oprit tot bonusul si salariul la negru pentru niste clienti care nu au platit .Au inchis magazinele si nu se mai pot recupera banii decat prin tribunal.Magazinele erau deja inchise in momentul cand eu am preluat zona, insa nu s-a oprit suma agentului ang anterior, ci mie.Mi s-a spus chiar ca nu am ce sa fac fiindca banii acestia oricum nu sunt in acte deci nu am cui sa fac sesizare. Cum se pot recupera banii?Cum se poate dovedii ca se dau totusi salarii si la negru?Salariile din cartea de munca s-au platit integral.