avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate iulia949

Activitate iulia949

Va multumesc!
Nu are nimic, asta e sigur. Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
V-as ruga, pe cei care aveti experienta in dreptul familiei, sa imi dati un sfat in urmatoarea problema: fiica mea - 21 de ani, studenta - a deschis actiune pentru marirea pensiei de intretinere, tatal ei aflandu-se in Germania, unde are propria afacere. Acesta a procedat la mutarea titlului de proprietate al firmei pe numele actualei sotii, imediat ce a primit citatia de chemare in judecata, in plus a obtinut certificat medical pentru o boala destul de grava, sustinand in instanta ca nu poate munci si nu are venituri, pentru a putea plati o pensie de intretinere. Am intrebat-o pe avocata daca nu poate cere verificarea datei de la care tatal fetei nu mai este detinatorul firmei, pentru a arata ca are legatura cu primirea citatiei pentru proces. Inteleg ca nu este o solutie aceasta, cel putin asa sustine avocata. Va rog mult sa imi scrieti cum ar trebui abordata aceasta problema. Va multumesc anticipat!
De aproximativ un an m-am mutat, impreuna cu fiica mea minora (16 ani impliniti), in apartamentul al carei proprietar este ea, fiind cadou de la parintii mei pentru ea. Care este procedura pentru schimbarea actelor de stare civila (buletinele), la aceasta adresa? Este sa fac documente de curatela, pe numele unei persoane din afara familiei, la fel ca la cumpararea apartamentului? Dar daca doresc doar viza de resedinta la aceasta adresa?
Va multumesc anticipat!
Buna seara!
V-as ruga sa ma edificati in privinta perioadei maxime prevazuta de lege (daca exista normative in acest sens), pentru eliberarea apartamentului de catre vanzator, de la data semnarii de catre parti a contractului de vanzare-cumparare a apartamentului.
Va multumesc.
In 11 noiembrie urmeaza sa inchei un contract pentru cumpararea unui apartament. In antecontractul redactat de agentia imobiliara s-a precizat ca proprietarul trebuie sa elibereze apartamentul pana la data de 20 nov., iar la data semnarii contractului de v-c sa prezinte dovada platii facturilor si a impozitelor datorate pana la sfarsitul lunii octombrie. Evident ca va locui in apartament pana la 20 noiembrie, deci as dori sa am garantia ca isi va achita datoriile pana la aceasta data. Banuiesc ca e posibil sa introducem o clauza in contract, dar ar putea sa nu o respecte (deja a demonstrat ca nu e de cuvant) si vreau sa ma asigur ca nu mai am de pierdut, fara sa fie nevoie sa ajung in instanta.
Va multumesc anticipat!