avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate andreeafor

Activitate andreeafor

Răspuns la discuția Anulare obligatii CAS, PFA
Multumesc pentru raspunsuri, am depus declaratia 600 o data cu cea 220. Pe baza acelei declaratii 600, pe care eram obligata sa o depun si in care am declarat 800 ron venit pe luna, am primit dispozitiile, somatiile.. de plata CAS.
Intrebarea mea este:
Ce fac ca aceste obligatii CAS sa mi se anuleze, in conditiile in care nu am cum sa le achit, cui ma adresez, de competenta cui este sa ma indrume, conform legii?
Orice sugestie din partea celor care au fost in aceiasi situatie e mai mult decat binevenita.
Multumesc.
Buna ziua,
Sunt PFA-inregistrat din octombrie 2012.
Pe baza deciziei de impunere pentru plati anticipate, am achitat Cass-ul si impozitul pe venit. Pentru ca venitul net anual a fost mic pe cele trei luni (1267 ron), nu am achitat CAS, dar am primit 2 somatii de plata si o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii. 1.Cum si unde pot cere anularea acestor obligatii de plata si a somatiilor, respectiv a deciziei?
Mentionez ca am primit regularizarea (decizia de impunere anuala pt venituri realizate in 2012-castig net anual 1267ron, diferente de impozit in urma regularizarii 43 ron) si ca nu realizez venit din nicio alta activitate.
Am fost azi la Fisc, ANAF, o doamna de acolo mi-a aratat ca figurez cu aceste restante CAS din 2012.
2. Nu e de competenta lor sa anuleze aceste obligatii din oficiu?
De asemenea, azi mi s-a mai spus ca plata CASS-ului e insuficienta, deoarece achitand doar 50 ron pe trimestru, nu e 5, 5% din salarul minim pe economie.
3.Va rog, imi puteti spune din ce venit trebuie, conform legii, sa mi se calculeze obligatiile CASS, in calitate de Pfa in sistem real, individual?

Va multumesc.