avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate mumy

Activitate mumy

In legatura cu acest subiect, mai am cateva nelamuriri:
1. Cererea pe care am formulat-o catre executorul judecatoresc e, de fapt (la sugestia acestuia), un acord prin care-l delegam sa inainteze inspectoratului judetean o notificare privind punerea in aplicare a prevederilor hotararii care exista din 2013 dar care a fost ridicata de la registratura abia in martie, a.c., adusa la cunostinta membrilor de sindicat in aceasta luna, cu precizarea ca data de 20 iunie e data la care se prescrie.
Intrebare: Ce sanse avem sa obtinem o solutie favorabila, cu plata integrala a diferentei pe care trebuia s-o fi primit in urma cu mult timp, tinand cont ca, intre timp, a fost publicata in M.O., Legea 85/2016 privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008– -13 mai 2011 care prevede ca plata se va efectua esalonat, pe o perioada de 5 ani, respectiv: 5%, 10%, 25%, 25%,35% ?
2. In 2013, a preluat plicul cu hotararea, sub semnatura, secretara de la vremea respectiva, fara insa a o inregistra. A fost descoperita, in acest an, intr-unul dintre dulapuri, moment la care avem o alta secretara si alt director.
Intrebari: Ce se poate intampla la un control al inspectoratului, in cazul in care se autosesizeaza de neregulile de la acea data? La ce fel de popriri se poate recurge, in cazul in care noi, cei care am demarat acum, desi tarziu, vom avea castig de cauza? Am inteles de la contabila ca nu se pot atinge de fondul de salarii.
In speranta ca-mi veti raspunde, va multumesc anticipat.
Multumesc.
Am demarat. Am inceput cu solicitarea copiei sentintei la unitate si a legalizarii hotararii la tribunal. Cererea adresata executorului inseamna, de fapt, actiune in instanta? Sau acesta, pe baza cererii noastre, va efectua demersurile fara a fi nevoiti sa fim implicati intr-un litigiu? Va multumesc.
Va multumesc. Mai greu va fi sa obtin hotararea fiindca unitatea se disculpa.
Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate solicita suma aferenta drepturilor salariale , reduse cu 25% in timpul unei guvernari trecute, recapatata/castigata prin sentinta in 2013 dar neaplicata de angajator pana in prezent si care expira la data de 20 iunie, a.c. Ce se mai poate intreprinde? E de ajuns o cerere adresata angajatorului? Multumesc.
Răspuns la discuția Lipsa centurii de siguranta
L-am tot descusut, va dati seama ca sunt ingrijorata dar el continua sa insiste ca eu imi imaginez alte lucruri si ca de fapt nu s-a intamplat altceva.
Mi-ar placea si mie sa cunosc in ce situatii, pentru ce infractiune se ajunge atat de departe. Va multumesc.
Răspuns la discuția Lipsa centurii de siguranta
Nu, nu am vazut nici procesul verbal(cu fiul meu nu m-am vazut din decembrie trecut , e greu sa ajunga din cauza serviciului, iar eu ma aflu la mare distanta de Bucuresti asa ca nu stiu prea multe despre aceasta intamplare decat ce mi-a zis la telefon) iar pe citatie nu scrie decat ca e invinuit intr-un dosar penal.
Va multumesc pentru faptul ca urmariti acest caz. Pe citatie scrie: Numele...prenumele...este chemat la acest parchet, camera nr... pentru ziua de...luna...anul..., ora... in calitate de invinuit in cauza privind [dosar penal]. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege.
Buna seara! Sunt o mama disperata pentru ca, de curand, am primit o citatie pe numele fiului meu in varsta de 25 de ani, prin care este chemat, ca invinuit, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, intr-un dosar penal. Problema e ca i s-a intocmit dosar penal. Fiul meu spune ca s-a intamplat ca in primavara lui 2013 sa se afle intr-o masina, la dreapta soferului, ca au fost opriti si ca s-a constatat ca n-aveau centura de siguranta, ca s-ar fi pus oarecum [in gura] cu agentul, incercand sa invoce ca altii care circula tot asa, nu patesc nimic(evident, e inca necopt si nu stie ca nu se agreseaza verbal niciun reprezentant legal fara consecinte, mai ales daca e in exercitiul functiunii).Personal, fiul meu a primit atunci o amenda de 150 lei dar pe care n-a achitat-o nici astazi. E posibil ca pentru o astfel de intarziere sa i se intocmeasca dosar penal sau e posibil sa fie pentru ultraj? Ori sa nu-mi fi zis fiul meu intreaga poveste? Mie mi-e greu sa ajung la Bucuresti ca sa aflu adevarata cauza asa ca va rog sa-mi dati urgent raspuns fiindca pe 06.11.2013 are infatisarea si nu stiu la ce pot sa ma astept. Va multumesc.