avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare salarii conform unei sentinte neaplicate la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare salarii conform unei sentinte neaplicate la termen

Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate solicita suma aferenta drepturilor salariale , reduse cu 25% in timpul unei guvernari trecute, recapatata/castigata prin sentinta in 2013 dar neaplicata de angajator pana in prezent si care expira la data de 20 iunie, a.c. Ce se mai poate intreprinde? E de ajuns o cerere adresata angajatorului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mumy , utilizator 20:27, 15 Iunie 2016
e bine sa inregistrati cererea la un executor judecatoresc, pentru a se intrerupe termenul de prescriptie si va spune el ce etape urmeaza sa parcurgeti. va trebui sa depuneti hotararea legalizata.
Va multumesc. Mai greu va fi sa obtin hotararea fiindca unitatea se disculpa.
sunteti parte in acel litigiu, depuneti o cerere la Tribunalul care a judecat procesul, cereti o copie dupa sentinta si apoi cereti sa fie legalizata pt. a o putea depune la executor.
Am demarat. Am inceput cu solicitarea copiei sentintei la unitate si a legalizarii hotararii la tribunal. Cererea adresata executorului inseamna, de fapt, actiune in instanta? Sau acesta, pe baza cererii noastre, va efectua demersurile fara a fi nevoiti sa fim implicati intr-un litigiu? Va multumesc.
executorul se va ocupa de toate procedurile legale, dupa ce depuneti cererea la executor, el o va depune la instanta pentru incuviintarea executarii, apoi va merge mai departe cu poprirea conturilor.

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie. procedura DanyD DanyD Am de recuperat despagubiri civile acordate de catre o instanta penala intr-un dos. penal, in latura civila. Vreau sa investesc cu formula executorie. Ce ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca LOPY LOPY Daca dupa ce am castigat procesul la tribunal, partea adversa a facut recurs, dosarul ajungand la curtea de apel, i s-au respins doua cereri de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Sentinta executorie de drept Elena Anghelescu Elena Anghelescu Intrebare: sentinta pronuntata in octombrie 2011 intr-o cauza avand ca obiect drepturi banesti. Se redacteaza si se comunica in aprilie 2012. Recursul se ... (vezi toată discuția)