Buna ziua! As dori sa stiu daca se mai poate solicita suma aferenta drepturilor salariale , reduse cu 25% in timpul unei guvernari trecute, recapatata/castigata prin sentinta in 2013 dar neaplicata de angajator pana in prezent si care expira la data de 20 iunie, a.c. Ce se mai poate intreprinde? E de ajuns o cerere adresata angajatorului? Multumesc.
e bine sa inregistrati cererea la un executor judecatoresc, pentru a se intrerupe termenul de prescriptie si va spune el ce etape urmeaza sa parcurgeti. va trebui sa depuneti hotararea legalizata.
sunteti parte in acel litigiu, depuneti o cerere la Tribunalul care a judecat procesul, cereti o copie dupa sentinta si apoi cereti sa fie legalizata pt. a o putea depune la executor.
Am demarat. Am inceput cu solicitarea copiei sentintei la unitate si a legalizarii hotararii la tribunal. Cererea adresata executorului inseamna, de fapt, actiune in instanta? Sau acesta, pe baza cererii noastre, va efectua demersurile fara a fi nevoiti sa fim implicati intr-un litigiu? Va multumesc.
executorul se va ocupa de toate procedurile legale, dupa ce depuneti cererea la executor, el o va depune la instanta pentru incuviintarea executarii, apoi va merge mai departe cu poprirea conturilor.