avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită LEGALIZARE HOTARARE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Executare silită

LEGALIZARE HOTARARE JUDECATOREASCA

Daca dupa ce am castigat procesul la tribunal, partea adversa a facut recurs, dosarul ajungand la curtea de apel, i s-au respins doua cereri de suspendare a executarii la curtea de apel. Pot totusi legaliza hotararea judecatoreasca la tribunal si nu la curtea de apel, pentru a o pune in executare? Astazi mi s-a comunicat de catre doamna de la arhiva tribunalului ca nu-mi poate legaliza hotararea pentru ca dosarul este la curtea de apel. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a-mi legaliza hotararea si ce documente imi mai trebuiesc pentru a merge la un executor?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
LOPY, utilizator
Cel mai recent răspuns: LOPY , utilizator 17:50, 12 Noiembrie 2009
atata vreme cat nu s-a solutionat calea de atac (dos de la tribunal) nu se poate investi sentinta instantei de fond; trebuie sa asteptati ca hotararea sa devina definitiva
Daca nu pot pune in executare hotararea, ce rost au mai avut cererile de suspendare a executarii facute de partea adversa??? Pe hotararea de la tribunal scrie: "executorie de drept".. sa inteleg ca trebuia sa introduc executarea pana ce s-a facut recurs???
In baza incheierilor CA puneti in executare sentinta definitiva a instantei de fond.
Cred ca este vorba de un litigiu de munca.
Da, e un litigiu de munca. Doar cu incheierile C.A. pot merge la executor? Trebuiesc legalizate si acelea, eu primindu-le prin posta fara stampile si semnaturi?
Hotararea trebuia legalizata la Tribunal, inainte sa plece dosarul la CAB.
Procedura in aceasta faza este destul de greoaie pentru ca dosarul trebuie sa se intoarca la Tribunal pentru legalizare si apoi sa plece din nou la CAB.
Intrati in audienta la Presedintele Tribunalului, cu cererea in mana si vedeti ce puteti rezolva...intre termenele de judecata de preferat.

P.S.Daca este hotarare privind un litigiu de munca, este executorie de drept.Ar trebui sa o puneti in executare asa cum este (banuiesc ca are o stampila conforma cu originalul)
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, O hotarare irevocabila data in ultima instanta de Curtea de Apel Bucuresti imi poate fi trimisa in forma redactata la domiciliul meu daca fac ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)