avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa centurii de siguranta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa centurii de siguranta

Buna seara! Sunt o mama disperata pentru ca, de curand, am primit o citatie pe numele fiului meu in varsta de 25 de ani, prin care este chemat, ca invinuit, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, intr-un dosar penal. Problema e ca i s-a intocmit dosar penal. Fiul meu spune ca s-a intamplat ca in primavara lui 2013 sa se afle intr-o masina, la dreapta soferului, ca au fost opriti si ca s-a constatat ca n-aveau centura de siguranta, ca s-ar fi pus oarecum [in gura] cu agentul, incercand sa invoce ca altii care circula tot asa, nu patesc nimic(evident, e inca necopt si nu stie ca nu se agreseaza verbal niciun reprezentant legal fara consecinte, mai ales daca e in exercitiul functiunii).Personal, fiul meu a primit atunci o amenda de 150 lei dar pe care n-a achitat-o nici astazi. E posibil ca pentru o astfel de intarziere sa i se intocmeasca dosar penal sau e posibil sa fie pentru ultraj? Ori sa nu-mi fi zis fiul meu intreaga poveste? Mie mi-e greu sa ajung la Bucuresti ca sa aflu adevarata cauza asa ca va rog sa-mi dati urgent raspuns fiindca pe 06.11.2013 are infatisarea si nu stiu la ce pot sa ma astept. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mumy , utilizator 22:10, 1 Noiembrie 2013
Ati vazut acel proces verbal prin care i s-a dat amenda ?
Nu v-a zis tot, ori nu are legatura cu asta...
Scrie ultraj pe citatie ?
Nu exista posibilitatea ca pentru o amenda contraventionala sa se intocmeasca dosar penal. Am rugamintea sa cititi cu atentie citatia, deoarece in cuprisul acesteia trebuie sa se regasesca infractiunea pentru care este cercetat fiul dvs.
Nu, nu am vazut nici procesul verbal(cu fiul meu nu m-am vazut din decembrie trecut , e greu sa ajunga din cauza serviciului, iar eu ma aflu la mare distanta de Bucuresti asa ca nu stiu prea multe despre aceasta intamplare decat ce mi-a zis la telefon) iar pe citatie nu scrie decat ca e invinuit intr-un dosar penal.
Va multumesc pentru faptul ca urmariti acest caz. Pe citatie scrie: Numele...prenumele...este chemat la acest parchet, camera nr... pentru ziua de...luna...anul..., ora... in calitate de invinuit in cauza privind [dosar penal]. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Din pacate, in masura in care nu exista in cuprisul citatiei despre infractiunea pentru care este cercetat fiul dvs. si nici posibilitatea de a obtine mai multe informatii de la acesta, nu va ramane decat sa asteptati data de 06.11.2013, cand veti afla mai multe detalii despre dosar.
Sfatul meu este ca fiul dvs. ar trebui sa se prezinte la Parchet insotit de un avocat.
Cel mai bine sa discutati cu fiul d-voastra si sa aflati mai multe informatii pentru a sti cum sa procedati mai departe. Discutati si incercati sa-l faceti sa va spune ce s-a intamplat.

Alte discuții în legătură

Ultraj contra bunelor moravuri dani2123 dani2123 Buna ziua Am si eu o problema in urma cu cateva zile intr-un campus din bucuresti stateam jos pe iarba si au venit doi agenti de paza care au spus ca au ... (vezi toată discuția)
Am furat din magazin si am fost prinsa...ce mi se intampla?? Kristinaaa Kristinaaa buna ziua, am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru cersetorie mad3_oana mad3_oana va rog sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la o intrebare.concubinul meu are probleme cu drogurile si pentru ca avea nevoie de bani mergea in zona piata ... (vezi toată discuția)