Din cate stiu, studentul are dreptul de a avea asigurare de sanatate gratuita (corectati-ma daca gresesc) si pentru aceasta trebuie sa completeze o declaratie pe propria raspundere ca nu obtine venit din munca. Dar eu obtin venit din strainatate (lucrez ca freelancer, mai exact web designer/developer) pentru care depun anual declaratia 201. Asta inseamna ca nu am dreptul la asigurarea de sanatate in calitate de student?
Pe langa amenda de 500-1.000 lei ( Art. 219 (2) d. ) pentru nedeclararea venitului obtinut in 2012 din activitati independente (declaratia 201), ce alte amenzi/dobanzi/majorari pot fi aplicate? Multumesc.
Din cate stiu, pentru declaratia 201 se plateste impozit 16% din venitul obtinut in anul fiscal anterior. Acest 16% se calculeaza din venitul brut sau din venitul net?
Se poate modifica declaratia 201 ori de câte ori contribuabilul constată erori în declarația depusă anterior, prin completarea unei declarații rectificative, situație în care se va înscrie "X" în căsuța special prevăzută în formular în acest scop
Dar in cazul in care nu am depus deloc acea declaratie, se mai poate face ceva?