avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Flavius07

Activitate Flavius07

Buna ziua,

Din cate stiu, studentul are dreptul de a avea asigurare de sanatate gratuita (corectati-ma daca gresesc) si pentru aceasta trebuie sa completeze o declaratie pe propria raspundere ca nu obtine venit din munca. Dar eu obtin venit din strainatate (lucrez ca freelancer, mai exact web designer/developer) pentru care depun anual declaratia 201. Asta inseamna ca nu am dreptul la asigurarea de sanatate in calitate de student?
Răspuns la discuția Nedeclararea venitului
Eu stiu ca nedepunerea declaratiei 200/201 de catre o persoana fizica este o contraventie, nu o infractiune, fiind mentionata in Articolul 219 (1) b.

P.S. Nu ma incadrez la niciunul dintre aliniatele pe care le-ai citat.
Pe langa amenda de 500-1.000 lei ( Art. 219 (2) d. ) pentru nedeclararea venitului obtinut in 2012 din activitati independente (declaratia 201), ce alte amenzi/dobanzi/majorari pot fi aplicate? Multumesc.
Discuție Declaratia 201
Buna ziua,

Din cate stiu, pentru declaratia 201 se plateste impozit 16% din venitul obtinut in anul fiscal anterior. Acest 16% se calculeaza din venitul brut sau din venitul net?
Nimeni nu stie? ...
emil6702 a scris:

Se poate modifica declaratia 201 ori  de  câte  ori  contribuabilul  constată  erori  în  declarația  depusă  anterior,  prin completarea  unei  declarații rectificative, situație  în  care se  va  înscrie  "X"  în  căsuța special prevăzută în formular în acest scop

Dar in cazul in care nu am depus deloc acea declaratie, se mai poate face ceva?
Stie cineva cum se pot declara veniturile (declaratia 201) obtinute in 2011? Asta in cazul in care se mai poate. Multumesc.