Eu am intrebat despre LEGALITATEA faptului de a obliga un student ca dupa internship sa semneze un contract pe 1 an de zile.
Daca vreti sa discutam celelalte aspecte, de moralitate, echitate si ce mai vreti dvs., atunci:
1) Baiatul este student in an terminal, nu termina anul acesta, ci la anul. Contractul de Internship presupune acumularea de cunostinte practice in TIMPUL facultatii, el EXISTA, deci nu inteleg intrebarea dvs ... "de ce are nevoie de internship?"... Simplu, pentru ca el EXISTA!
2) Este posibil ca el sa vrea sa ramana la firma respectiva, DAR ESTE LEGAL sa fie obligat? Nu stie CUM si CE va face acolo, el isi doreste sa faca programare Java, nu este normal ca atunci cand te angajezi sa vezi exact CE atributii vei avea??
3) Firma respectiva foloseste internii pentru activitatile din cadrul firmei, ASA INVATA STUDENTUL, asadar nu as spune ca "internul mai mult ca sigur va aduce ZERO profit pentru firma in perioada de internship", nu mai vorbim de faptul ca firmele primesc niste subventii pt elevi/studenti.
B.ziua!
Baiatul meu este student in an terminal si vrea sa incheie un contract de INTERNSHIP pe o perioada de 6 luni cu o firma pentru un post de Java Intern.
Aceasta il va plati timp de 3 luni de zile cu 400$ brut (adica 1200 lei net) si urmatoarele 3 luni cu 600$ (cel putin aceasta este oferta).
DAR... i s-a spus faptul ca daca accepta sa semneze contractul de internship va avea o clauza prin care va fi obligat sa ramana la ei sa lucreze timp de 1 an de zile pentru 800$ pe luna (sal.minim pe economie).
Este legal ca in contractul de Internship sa existe o CLAUZA prin care sa il oblige sa ramana la ei timp de inca cel putin 1 an de zile?? Nu este ABUZIVA aceasta clauza?
Nu poate face Internshipul linistit si abia apoi sa decida ce va face?
Buna ziua!
Am si eu o mare problema, si anume: am custodia exclusiva a 2 copii gemeni de cand acestia aveau 2 ani (acum au 11,5 ani) DAR doresc sa schimb aceasta custodie in custodie comuna. Copiii nu au fost contactati de tata niciodata pana in luna decembrie a anului trecut, moment in care eu am incurajat copiii sa-si sune tatal pentru a stabili o legatura cu acesta, chiar daca el nu i-a cautat niciodata pana atunci. De atunci tatal isi vede regulat copiii, dezvoltand cu acestia o relatie de afectiune. Problema mea este aceea ca eu nu mai reusesc sa ii stapanesc si ma tem chiar uneori pentru viata lor. M-am gandit chiar sa anunt Protectia copilului de acest fapt si eventual sa il contacteze pe tatal copiilor astfel incat acesta sa ia pe unul dintre ei- recunosc faptul ca eu am incurajat intalnirea copiilor cu tatal lor tocmai pentru ca simteam ca nu ii mai pot stapani.
Ce pot face daca tatal lor nu doreste sa ia pe niciunul, pot sa il actionez in judecata astfel incat sa fie modificata custodia din exclusiva in comuna??? Va rog frumos sa-mi dati un raspuns, sunt o femeie disperata, nu doresc sa ii despart dar nu mai stiu CUM sa procedez. Oricum, chiar daca unul imi va fi incredintat mie si unul lui, doresc sa am aceeasi relatie cu amandoi, adica fiecare sa stea cate 1-2 saptamani la mine, pe rand.
Multumesc.
Astept raspunsul dvs.