avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare custodie exclusiva copii in custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare custodie exclusiva copii in custodie comuna

Buna ziua!
Am si eu o mare problema, si anume: am custodia exclusiva a 2 copii gemeni de cand acestia aveau 2 ani (acum au 11,5 ani) DAR doresc sa schimb aceasta custodie in custodie comuna. Copiii nu au fost contactati de tata niciodata pana in luna decembrie a anului trecut, moment in care eu am incurajat copiii sa-si sune tatal pentru a stabili o legatura cu acesta, chiar daca el nu i-a cautat niciodata pana atunci. De atunci tatal isi vede regulat copiii, dezvoltand cu acestia o relatie de afectiune. Problema mea este aceea ca eu nu mai reusesc sa ii stapanesc si ma tem chiar uneori pentru viata lor. M-am gandit chiar sa anunt Protectia copilului de acest fapt si eventual sa il contacteze pe tatal copiilor astfel incat acesta sa ia pe unul dintre ei- recunosc faptul ca eu am incurajat intalnirea copiilor cu tatal lor tocmai pentru ca simteam ca nu ii mai pot stapani.
Ce pot face daca tatal lor nu doreste sa ia pe niciunul, pot sa il actionez in judecata astfel incat sa fie modificata custodia din exclusiva in comuna??? Va rog frumos sa-mi dati un raspuns, sunt o femeie disperata, nu doresc sa ii despart dar nu mai stiu CUM sa procedez. Oricum, chiar daca unul imi va fi incredintat mie si unul lui, doresc sa am aceeasi relatie cu amandoi, adica fiecare sa stea cate 1-2 saptamani la mine, pe rand.
Multumesc.
Astept raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:02, 6 Noiembrie 2013
Adica cum nu ii mai puteti stapani, la nici 12 ani? Ce fac de va temeti pt viata lor?
Cu tatal ati vb? Ar trebui sa discutati pana sa va ganditi la judecata.
Puteti sa va sfatuiti si cu cei de la protectia copilului, poate ajungeti sa faceti sedinte cu un psiholog, ideea e sa ajungeti sa aveti din nou o relatie buna cu copiii, nu cred ca e o idee buna sa ii despartiti chiar daca tatal ar vrea unul din copii.
Nu cred ca e o idee buna nici sa ii expediati pe amandoi la tata din cauza ca nu ii mai stapaniti, dvs i-ati crescut si educat pana acum. Daca nici tatal nu ii stapaneste, unde ii mai trimiteti?
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Custodia comuna nu va ajuta in problema pe care o aveti.
Incercati sa cereti sfatul unui psiholog.
Corect, mergeti la un psiholog, daca se simt si respinsi de cel de-al doilea parinte, nu vad cum i-ar ajuta asta.
Incercati la Directia de asistenta si protectie, poate va ajuta cu o consiliere psihologica. Sau la psihologul scolii, daca exista unul (ambele cazuri daca nu va permiteti sa platiti unul).
Se vede ca au crescut fara o figura paterna, atata tot, se comporta normal raportat la asta si incearca sa va spuna ceva.
Dati-ne niste exemple despre viata in pericol, ca aia m-a cam speriat.

Cu tatal ati discutat? Poate indeseste vizitele, poate stau peste weekenduri la el. Oricum, cat de des ori de rar o sa-i vedeti, tot problemele astea o sa le aveti daca nu le aflati cauza si nu modificati comportamentul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii mama2 mama2 Buna ziua, As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)
Custodie copii knight_ess knight_ess Buna ziua. Supun atentiei dvs urmatorul caz: un cuplu divortat are in custodie comuna doi copii mici si, la divort, au comunicat ca vor locui impreuna, pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori edi0220 edi0220 Buna seara, Inca nu am depus actele de divort, urmeaza saptamana care vine. Intre timp copii sunt cu sotia, la tatal ei. Copii sunt minori, am fost activ in ... (vezi toată discuția)