avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate MariusDanAndrei

Activitate MariusDanAndrei

Bună ziua,

În situația în care, în cadrul unui proces cu trei reclamanți, au fost acordate cheltuieli de judecată (reclamanților), însă acestea au fost avansate numai de unul dintre reclamanți, recuperarea cheltuielilor se poate face numai de unul dintre reclamanți (în speță, cel care le-a avansat) sau este necesar ca suma să fie distribuită către toți cei trei reclamanți?

Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
iuli_c a scris:

in cazul in care atat membrii instantei de judecata ,cat si procurorul,partile si subiectii procesuali principali participanti la un proces cunosc limba unei minoritati nationale ,procesul se poate desfasura in limba apartinand acelei minoritati nationale

a.fara participarea unui interpret,actele procedurale putandu-se intocmi in aceasta limba
b.fara participarea unui iinterpret ,actele procedurale intocmindu-se in limba romana,in traducerea facuta de presedintele de complet
c.insa trebuie asigurata traducerea in lb romana ,de catre un interpret autorizat

C
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
iuli_c a scris:

dc faptuitorul x,dorind sa-l ucida pe y ,il imbranceste pe acesta peste marginea unei terase,dar y se agata de z,pe care il impinge spre balustrada incercand sa se salveze,z pierzandu-si viata in cadere,este gresita solutia instantei prin care

a.x este condamnat pt infr de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte
b.in sarcina lui y se retine legitima aparare drept cauza justificativa
c.y e achitat

b sigur si ma gandesc ca este corecta si una dintre a sau c
Răspuns la discuția Admitere Barou 2015
iuli_c a scris:

pe durata termenului de reabilitare de drept

a.nu se pot executa pedepsele accesorii
b.poate fi pusa in executare pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi
c.poate interveni gratierea postcondamnatorie cu privire la pedeapsa aplicata

Salut, a si b
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
juridiconline a scris:

TonyP, prin televiziune s-au rezolvat majoritatea problemelor. Nu am vazut la stiri nimic legat de noi si nu suntem 2,3, ci aproape 5000 de candidati. Primul pas este televiziunea.
Al doilea, in ceea ce ma priveste, am un punctaj la limita celor 70 necesare.Voi contesta din nou 4 intrebari: intrebarea cu mostenirea care nu era in tematica si ar trebui sa primim toti un punct, situatia inadmisibila de completare in examen intrebarea cu cererea de aratare a titularului, in aceleasi conditii toti ar trebui sa primim un punct, si 2 intrebari de la OEPA - G3, intrebarile 13 si 20 unde am bifat doar raspunsul complet(care il include si pe cel incomplet de altfel), iar ei au spus ca si cel incomplet este valabil, caz in care solicit sa se ia in calcul aceste intrebari si daca s-a raspuns doar cu varianta completa, deoarece aceasta situatie nu denota necunoasterea problematicii, ci doar lipsa lor de bun simt. Pentru contestarea acestor intrebari merg si in instanta. Daca mai sunt si altii cu aceleasi observatii putem sa-i actionam impreuna in instanta.

Ma bucur ca ai sesizat si tu aceasta greseala la OEPA ( intrebarea cu o varianta completa iar alta incompleta) si totodata ma intristez si mai tare cand vad aceasta rea vointa vadita din partea lor. Si eu voi incerca sa mai fac o contestatia chiar dupa afisarea notelor si chiar dupa validarea lor, deoarece greselile care exista in acest moment nu pot fi ascunse sub pres, sper asta..
Salut tuturor, imi puteti da o parere despre cartea de procedura civila scrisa de Florea Magureanu sau ati recomada-o ?
Revin cu privire la acelasi aspect sus mentionat. In urma unei aprofundari, constat ca in ipoteza in care geratul se impotriveste gestiunii, acesta are urmatoarele obligatii: sa plateasca gerantului cheltuielile necesare in cazul in care gestiunea se vadeste necesara si sa execute actele necesare care au fost incheiate de gerant (aceasta obligatie reiese din faptul ca gestiunea necesara se considera ratificata automat din momentul ce se constata ca are acest caracter, chiar si in ipoteza in care geratul se impotriveste gestiunii).
In lumina celor constatate, cu privire la aceeasi ipoteza si anume in care geratul se impotriveste gestiunii, intrebarea mea suna in felul urmator............Mai are obligatia geratul sa-l despagubeasca pe gerant de prejudiciile pe care, fara culpa sa, acesta din urma le-a suferit din cauza gestiunii ? Ma refer bineinteles la situatia in care ne aflam in prezenta unei gestiuni necesare, fiind evident ca in cazul unei gestiuni utile aceasta obligatie nu exista.

Va multumesc pt rabdare.
Salut tuturor, am o nedumerire din cadrul materiei obligatiilor civile, mai concret din gestiunea de afaceri - izvor de obligatii. Codul civil spune ca in cazul in care geratul se impotriveste gestiunii, acesta este obligat fata de gerant doar la acoperirea cheltuielilor necesare. De aici sa trag concluzia ca, in cazul in care geratul se impotriveste gestiunii,acesta numai are obligatia de a-l despagubi pe gerant pt prejudiciile pe care le-a suferit din cauza gestiunii si de asemenea geratul numai are obligatia de a executa actele necesare care au fost incheiate de gerant ? Singura obligatie fiind aceea de acoperi cheltuielile necesare ? Astept limpeziri, multumesc.
Tut_trademark a scris:

Din ceea ce am citit eu pe la OEPA in lege scrie ca avocatul nu are voie sa angajeze licentiati in drept. Asadar cum ai lucrat?

Nu are voie sa angajeze licentiati in drept ca personal auxiliar. Insa se poate gasi o chichita sa lucrezi totusi..