avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate mabbogdan

Activitate mabbogdan

Buna ziua.

Am cumparat o proprietate ( spatiu comercial, avand si curte ) apa vecinului se revarsa la noi in curte si ne creeaza inundație. odata cu repararea curtii ( care este din beton s-a inaltat 5 cm iar pe langa gard am pus niste scanduri care impiedica apa sa mai intre la noi. Acum suntem amenintati ca ne da in judecata ca nu lasam apa lor sa intre la noi pentru ca ei nu vor sa-si creeze un sistem de drenaj al apei ) Mentionez ca ambele curti sunt betonate, ambele au acces la strada, ambele se pot conecta la sistemul de canalizare. Noi am depus actele si pentru a construi un gard din beton ( acum este gard din plasa cu stâlpi ) Incalcam noi legea ?
Am o firma nou infintata (un srl) si vreau sa amplasez un automat de cafea intr-o locatie .

Ce fel de contract trebuie sa inchei cu firma respectiva ? tinind cont ca acesteia ii va reveni o suma de 0,25 bani dintr-un pret de 1 leu din vinzarea fiecarei bauturi calde (cafea, ciocolata, etc)?
(daca are cineva un model va rog )

Multumesc.

Răspuns la discuția Conflict, Brand,
Ok...dar am voie sa scriu pe aparate ca folosesc doar ingrediente tchibo ? (Sa spunem ca decolatez toate aparatele și folosesc un alt tip de pahare (negre) )
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare.
Am cateva aparate de cafea amplasate in diferite locatii, aparate branduite cu imaginea Tchibo. De asemenea si folosesc produsele lor. Acum cateva zile m-au contactat cei de la Partner Coffee Service, distribuitorul oficial al Tchibo Romania, si mi-au propus, pentru ca deja folosesc imaginea lor, sa incheiem un contract de colaborare, ori sa decolantez si sa renunt la imaginea lor de pe aparate (pahare+imaginea afisata de pe automate). Contractul consta in achizitionarea marfii si a materialelor de marketing de la ei, fara nici un alt beneficiu. Eu nu as vrea sa colaborez cu ei din cauza preturilor mari (le gasesti mai ieftin pe orice site), a targetului impus si achizitionarea materialelor de marketing tot contra cost. Practic, tot beneficiul meu ar fi doar imaginea Tchibo.
Intrebarea mea este: Este legala folosirea imaginii brandului, atata timp cat folosesc ingredientele lor si nu am contract cu ei? (M-au amenintat ca ma vor da in judecata daca nu decolantez automatele) mai exact, le pot folosi imaginea atata timp cat mentionez pe aparate ca folosesc doar ingredientele lor?

As aprecia un raspuns!
Multumesc
pai pana la definitivarea siatuatiei prin hotararea instantei judecatoresti am prezumtia de nevinovatie ? si in acest sens sa primesc o dovada de circulatie ? avand in vedere ca prima sanctiune a expirat ca si termen.
v-as ruga tare mult daca imi puteti raspunde si mie la problema pe care o am. intrucat risc sa-mi pierd serviciul daca nu gasesc o solutie cat de curand.
Buna ziua.

In urma cu 5 luni, am avut permisul de conducere suspendat. In perioada de suspendare a fost intocmit un proces verbal, de catre politia locala pentru parcare neregulamentara. ( in procesul verbal nu se specifica daca am avut/nu permis de conducere. scrie a condus si a oprit etc) procesul verbal l-am contestat in termen de 15 zile.

1-am certificat de grefa pe baza dosarului deschis de mine impotriva procesului verball

2-am dosar deschis de catre polita rutiera din oficiu pentru conducerea unui autoturims cu permisul suspendat.

As vrea sa stiu daca pana la solutionarea cazului pot primi o dovada cu drept de conducere avand in vedere ca prima sanctiune ( cea cu permisul retintut pentru 90 de zile ) a expirat.

Pana acum m-am tot lovit de raspunsul " NU " , si as vrea sa inteleg macar care e procedura. avand in vedere ca solutia poate fi nefavorabila pentru mine. si in cazul in care se hotareste ca am condus cu permisul suspendat perioada de sanctionare/anulare a permisului incepe din momentul in care instanta hotaraste acest lucru.

Iar daca se dovedeste ca nu am condus in tot acest timp am stat pe dreapta.