In urma cu 5 luni, am avut permisul de conducere suspendat. In perioada de suspendare a fost intocmit un proces verbal, de catre politia locala pentru parcare neregulamentara. ( in procesul verbal nu se specifica daca am avut/nu permis de conducere. scrie a condus si a oprit etc) procesul verbal l-am contestat in termen de 15 zile.
1-am certificat de grefa pe baza dosarului deschis de mine impotriva procesului verball
2-am dosar deschis de catre polita rutiera din oficiu pentru conducerea unui autoturims cu permisul suspendat.
As vrea sa stiu daca pana la solutionarea cazului pot primi o dovada cu drept de conducere avand in vedere ca prima sanctiune ( cea cu permisul retintut pentru 90 de zile ) a expirat.
Pana acum m-am tot lovit de raspunsul " NU " , si as vrea sa inteleg macar care e procedura. avand in vedere ca solutia poate fi nefavorabila pentru mine. si in cazul in care se hotareste ca am condus cu permisul suspendat perioada de sanctionare/anulare a permisului incepe din momentul in care instanta hotaraste acest lucru.
Iar daca se dovedeste ca nu am condus in tot acest timp am stat pe dreapta.
v-as ruga tare mult daca imi puteti raspunde si mie la problema pe care o am. intrucat risc sa-mi pierd serviciul daca nu gasesc o solutie cat de curand.
Daca ati condus in perioada de suspendare v-a fost deschis dosar penal.
In urma hotararii definitive judecatoresti permisul se va anula.
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hot judecaresti veti avea posibilitatea sa sustineti examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere.
pai pana la definitivarea siatuatiei prin hotararea instantei judecatoresti am prezumtia de nevinovatie ? si in acest sens sa primesc o dovada de circulatie ? avand in vedere ca prima sanctiune a expirat ca si termen.
Ati primit o dovada fara drept de circulatie care nu poate fi prelungita ca si in cazul dovezii cu drept de circulatie.
oug195
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare; b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) şi art.92 alin.(3) şi (5);
c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) şi art. 115 alin.(1);
d) când titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) când prezintă modificări, ştersături sau adăugări, este deteriorat ori se află în mod nejustificat asupra altei persoane;
f) când perioada de valabilitate a expirat.
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin.(1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie. (3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b) şi art.102 alin.(3) lit.a) – c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Permis auto
florin882012
buna seara,
daca am circulat cu numere false si m-a prins politia mii le-a ridicat, si numerele si carnetu de conducere in schimb nu mi-a dat nici-un proces ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat
MariusCosmin
Buna, in data de 02.07.2013 am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pentru neacordarea prioritatii unui pieton, iar permisul mi-a fost suspendat. Nu ... (vezi toată discuția)