avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, proces verbal contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, proces verbal contestat

Buna ziua.

In urma cu 5 luni, am avut permisul de conducere suspendat. In perioada de suspendare a fost intocmit un proces verbal, de catre politia locala pentru parcare neregulamentara. ( in procesul verbal nu se specifica daca am avut/nu permis de conducere. scrie a condus si a oprit etc) procesul verbal l-am contestat in termen de 15 zile.

1-am certificat de grefa pe baza dosarului deschis de mine impotriva procesului verball

2-am dosar deschis de catre polita rutiera din oficiu pentru conducerea unui autoturims cu permisul suspendat.

As vrea sa stiu daca pana la solutionarea cazului pot primi o dovada cu drept de conducere avand in vedere ca prima sanctiune ( cea cu permisul retintut pentru 90 de zile ) a expirat.

Pana acum m-am tot lovit de raspunsul " NU " , si as vrea sa inteleg macar care e procedura. avand in vedere ca solutia poate fi nefavorabila pentru mine. si in cazul in care se hotareste ca am condus cu permisul suspendat perioada de sanctionare/anulare a permisului incepe din momentul in care instanta hotaraste acest lucru.

Iar daca se dovedeste ca nu am condus in tot acest timp am stat pe dreapta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
mabbogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:23, 7 Noiembrie 2013
v-as ruga tare mult daca imi puteti raspunde si mie la problema pe care o am. intrucat risc sa-mi pierd serviciul daca nu gasesc o solutie cat de curand.
Daca ati condus in perioada de suspendare v-a fost deschis dosar penal.
In urma hotararii definitive judecatoresti permisul se va anula.
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hot judecaresti veti avea posibilitatea sa sustineti examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere.
pai pana la definitivarea siatuatiei prin hotararea instantei judecatoresti am prezumtia de nevinovatie ? si in acest sens sa primesc o dovada de circulatie ? avand in vedere ca prima sanctiune a expirat ca si termen.
Ati primit o dovada fara drept de circulatie care nu poate fi prelungita ca si in cazul dovezii cu drept de circulatie.

oug195
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) şi art.92 alin.(3) şi (5);
c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) şi art. 115 alin.(1);
d) când titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) când prezintă modificări, ştersături sau adăugări, este deteriorat ori se află în mod nejustificat asupra altei persoane;
f) când perioada de valabilitate a expirat.
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin.(1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
(3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b) şi art.102 alin.(3) lit.a) – c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.

Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)
Permis auto florin882012 florin882012 buna seara, daca am circulat cu numere false si m-a prins politia mii le-a ridicat, si numerele si carnetu de conducere in schimb nu mi-a dat nici-un proces ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat MariusCosmin MariusCosmin Buna, in data de 02.07.2013 am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pentru neacordarea prioritatii unui pieton, iar permisul mi-a fost suspendat. Nu ... (vezi toată discuția)