avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate Valiusha

Activitate Valiusha

Răspuns la discuția Demisie
nu stiu ce referat, ca nu l-am vazut niciodata, doar ca e scris in decizie de incetarea relatiilor de munca cu societatea comerciala, de asta si am adresat aici intrebarea, ca stiam ca mi se raspunde
Atata pot spune, ultima zi de contract e pe 17.04.15, iar pe 19.04.15 e incetarea relatiilor de munca cu acordul partilor, referatul fiind facut de sefa de magazin, eu nu l-am vazut referatul, doar ca e scris ca este pe decizie.
Pai 17. 04.15 ultima zi de serviciu, vineri, fiind la munca, iar in decizie scrie 19.o4 2015. Eu am solicitat 20.04.15, dar asa scrie in decizie ultima zi de contract fiind 17.04.15 si decizie din data de 19.04.15, duminica poate fi asa? o decizie duminica? 21.0415 fiind luni, iar de marti am inceput alt serviciu.Adevarul ca cei de la fostul job, cand le-am spus ca plec nu au vrut sa ma mai lase sa lucrez pana luni inclusiv, fiindca acolo se lucra si sambata si duminica. Asa ca m-am supus lor, vineri fiind ultima zi.
ms
Multumesc de raspuns. Legea pe Decizie este 55 lit b din Codul Muncii (Legea 53/2003).
Oricum pana la urma mi-au platit pe ce am lucrat, dupa ce le-am zis ca merg mai departe. Pe mine m-a deranjat faza cu referatul, si cu ce le-am gresit ca am vrut sa plec... dupa ce am muncit si in zi de Pasti si Craciun si am respectat programul s. a. m.d.Cum poti sa-i faci unui om referat fara sa stie el? Cum poti sa-l pui sa scrie cerere de eliberare cu o zi in urma, iar in ziua prezenta sa muncesti? Nu au fost corecti cu mine. Asta e... asa e viata.
Ms de raspuns.
Discuție Demisie
Buna ziua, nu am mai scris de mult... dar acum as dori sa va adresez o intrebare, ce tine de competente in Codul Muncii. Am lucrat intr-un magazin, de tip societate comerciala, circa 1an si 4 luni, cu 5 zile inainte am anuntat ca nu mai mai lucrez decat pana in data de 20 aprilie inclusiv anul curent, urmand sa fiu angajat din data de 21 aprilie in alta parte.Prima cerere am scris-o asa ultima zi de lucru fiind 20 aprilie, apoi Sefa de magazin mi-a impus sa scriu alta cererea de incetarea relatiilor de munca cu data de 16 aprilie cu toate ca in data de 17 aprilie am muncit program normal, iar pe 16 am fost libera. Eu am semnat-o. Cu toate ca nu trebuia. Tot ea in duminica, mi-a dat telefon sa vin sa semnez a 3 cerere zic eu "corecta", cu incetarea relatiilor de munca ultima zi de contract fiind 17 aprilie 2015. Toate bune si frumoase pana cand am luat Decizia in care e scris incetarea relatiilor de munca a salariatei cutare incepand cu data de 19.04.2015 si referatul sefei de magazin..., precum si acceptul conducerii in acest sens.
1. Ce inseamna referat? Si daca este valabil daca eu nu l-am vazut si nu l-am semnat?
2. Afecteaza cumva la cartea de munca?
3. Daca am lucrat pe 17.04.15,vineri si din 21.04.15 marti am alt contract de munca se socoate intrerupere la vechime?
4. Daca sefa mi-a vorbit urat, si mi-a zis ca mu imi mai plateste nimic, puteam s-o trag cumva la raspundere?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
P.S. intr-un final am zis ca ma duc la ITM din orasul meu sa ma interesez de carte de munca... cand o fi...
Buna ziua! Cine imi poate spune unde ma pot adresa, dat fiind faptul ca am scris deja vreo 3 scrisori la Autoritatea Nationala pn Cetatenie, mi-a venit la una raspuns ca dosarul meu e in curs de solutionare, dar chiar acum m-am uitat pe ordinele ANC si sunt dosare cu 15600 aprobate iar al meu e cu 14306 si inca nu mi-a venit randul sa dau juramantul? De ce depinde ordinea aprobarii? Ca vad ca nu se tine cont de nr dosarului.
Tin sa mentionez ca eu am depus dosarul la Iasi in aprilie 2013. Sunt casatorita aici in Romania, locuiesc aici, am copil mic nascut aici...
Multumesc anticipat pn raspuns.
Răspuns la discuția Dreptul de munca in Romania
Dar CNP ul meu pe permisul de sedere incepe cu 88... dar am vazut ca la cetatenii romani incepe cu 1 sau 2, deci difera. Insa dupa ce obtin si eu cetatenia romana cred ca se schimba CNP ul meu?...
Răspuns la discuția Dreptul de munca in Romania
multumesc frumos, si eu stiam asta de cand mi s-a dat permisul de sedere, dar iata vreau sa ma angazej la METRO, sper ca pot da nume... si mi s-a spus ca datele mele nu pot fi stocate in calculator, in datele lor, ca nu e acelasi CNP... sau nu decat un pretext. Multumesc inca o data!
Buna seara. Am si eu o intrebare.Sunt din R. Moldova, locuiesc in Romania de 3 ani, sunt casatorita aici, am un copil de 2 ani. Eu inca nu am cetatenie romana, dar detin un permis de sedere valabil pana in 2017.
Am depus acte pn cetatenie, dar mai dureaza pana ajunge dosarul meu... ca sa ma cheme sa dau juramantul pn cetatenie, fiindca l-am depus in aprilie 2013.
Cum ma pot angaja si eu legal in Romania? Cu contract de munca, vechime, tot pachetul social... fiindca cand ajung la un interviu, angajatorii imi zic drept motiv faptul ca CNP ul incepe cu 88 si diferea de cel romanec si nu ia datele calculatorul. Cu toate ca eu sunt coasigurata cu sotul, iar cand merg in farmacii CNP ul meu e recunoscut de calculator...pot lua retete compensate s.a.m.d.
Poate fi asta un pretext pn a nu ma angaja? Cum pot sa ma angajez si eu legal in Romania, avand permis de sedere?