Buna seara. Am si eu o intrebare.Sunt din R. Moldova, locuiesc in Romania de 3 ani, sunt casatorita aici, am un copil de 2 ani. Eu inca nu am cetatenie romana, dar detin un permis de sedere valabil pana in 2017.
Am depus acte pn cetatenie, dar mai dureaza pana ajunge dosarul meu... ca sa ma cheme sa dau juramantul pn cetatenie, fiindca l-am depus in aprilie 2013.
Cum ma pot angaja si eu legal in Romania? Cu contract de munca, vechime, tot pachetul social... fiindca cand ajung la un interviu, angajatorii imi zic drept motiv faptul ca CNP ul incepe cu 88 si diferea de cel romanec si nu ia datele calculatorul. Cu toate ca eu sunt coasigurata cu sotul, iar cand merg in farmacii CNP ul meu e recunoscut de calculator...pot lua retete compensate s.a.m.d.
Poate fi asta un pretext pn a nu ma angaja? Cum pot sa ma angajez si eu legal in Romania, avand permis de sedere?
Ca sa fiti angajata in Romania nu este obligatoriu sa detineti si cetatenia romana.
In baza permisului de sedere va puteti angaja in Romania fara niciun impediment.
multumesc frumos, si eu stiam asta de cand mi s-a dat permisul de sedere, dar iata vreau sa ma angazej la METRO, sper ca pot da nume... si mi s-a spus ca datele mele nu pot fi stocate in calculator, in datele lor, ca nu e acelasi CNP... sau nu decat un pretext. Multumesc inca o data!
Dar CNP ul meu pe permisul de sedere incepe cu 88... dar am vazut ca la cetatenii romani incepe cu 1 sau 2, deci difera. Insa dupa ce obtin si eu cetatenia romana cred ca se schimba CNP ul meu?...
Pentru cetatenii straini care obtin un astfel de CNP , acesta incepe cu 8 pentru persoanele de sex feminin , respectiv 7 pentru persoanele cu sex masculin.
Sedere legala
attia123
buna ziua,sunt strain rezident in romania de 12 ani.problema este cand am obtinut dreptul de sedere permanenta am schimbat adresa si judetul si la imigrari cu ... (vezi toată discuția)
Probleme angajare
rurus
Buna ziua, din decembrie 2016 sunt cetatean roman prin redobandire a cetateniei , eu fiind din R Moldova. Sunt in Romania in baza permisului de sedere care ... (vezi toată discuția)