avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate aristide1988

Activitate aristide1988

Buna seara!
Deschid acest subiect, poate nou , poate vechi, probabil s-a mai discutat despre acest lucru pe acest forum.

Deci:
- mama mea locuieste intr-un apartament ce face parte dintr-o asociatie de locatari (20 apt)
-in anul 2011 s-a instalat pe casa scarii coloana de gaze , contribuind la acea data numai o parte din locatari, restul, din variate motive nu au putut plati suma ceruta.
- acum , in 2014, cerand acordul celor ce au deja gaze ,de a se racorda la coloana de gaze (asa se procedeaza) , obligatoriu trebuie sa returnez fiecaruia o suma de bani. Pana aici este corect.
Intrebarea mea este :

- din punct de vedere legal (ce temei legal reglementeaza acest lucru?), al legislatiei in vigoare, cat trebuie platit pentru fiecare apartament ?

,,Tabel nominal cu locatarii care vor sa contribuie financiar pentru coloana de gaze ,pe casa scarii si reteaua de alimentare :

1.
2.
.
.
.
Noi hotaram, cei care au contribuit financiar , ca cei ce se vor lega de coloana de gaz platita de noi , sa plateasca suma de 10.000 lei vechi celor care au platit la XXXXX.pentru efectuarea lucrarii."

Acest text este o copie a unei hartii inregistrate si stampilate de adminstratorul asociatiei de locatari.
Multumesc mult!
O seara buna va doresc!
Multumesc frumos!
In cazul in care o sa-mi prezinte decizia de desfacere de munca, ce articole sunt ,, periculoase" pentru mine din Codul Muncii? Eu demisia nu o semnez, deci acordul intre parti este exclus!

Pentru desfiintarea postului nu cred, pentru ca oricum eram putini in productie si, presupun ca vor veni altii dupa mine, deci in niciun caz restructurare, utilaje mai performante nu au ca sa inlocuiasca eventual 1-2 angajati. In aceeasi situatie ca mine, a mai fost saptamana trecuta un coleg de pe alta tura!
Data inceperii activitatii : 24 iunie 2013.

Astazi , 7 noiembrie 2013, orele 17.30, la schimbul II m-au anuntat ca nu MAI corespund.
Buna seara!

Am o mare problema si nu stiu cum sa o solutionez,mai mult de-atat sunt si in criza de timp ...

1. Am semnat un contract de ucenicie pe 2 ani (durata determinata) Legii 53/2003 si Legii 279/2005 republicata, privind ucenicia la locul de munca ,cu o firma unde mi-am desfasurat activitatea pana azi cand seful de productie mi-a spus ca nu MAI corespund (termenul de proba este specificat , de 30 zile, in contractul primit de mine la angajare, al doilea exemplar ). Mentionez ca sunt doar 4 luni de-atunci.

2. Stiu ca, conform Codului Muncii, la 3 zile de neprezentare la locul de munca mi se desface contractul de munca, insa d-lui mi-a comunicat verbal, fara nicio instiintare scrisa, fara explicatie, fara nimic (nu am lipsit, nu am facut nimic care sa-mi pericliteze postul ocupat ,locul de munca, colectivul, superiorii, etc).

Nu am de gand sa semnez demisia ,daca mi-o va cere!O incheiere a contractului intre parti (eu nefiind de acord), avand in vedere ca ca contractul de munca este pe 2 ani, imi este teama sa nu fac ceva care sa-mi dauneze.

Persoana care m-a anuntat este seful de productie , inca nu am vorbit cu cei de la resurse umane (se terminase programul, eu fiind la schimbul 2 )si presupun ca nu o sa obtin nicio explicatie decat niste hartii pe care o sa mi le ,,bage"sub nas, pe care eu sigur n-o sa le semnez. In aceste conditii ce ar trebui eu sa fac? Scrie in contract ca conflictele legate de (....) incheierea prezentului contract sunt solutionate de instanta judecatoreasca dar totusi eu nu doresc sa ajung pana acolo!

Ce ma sfatuiti sa fac? Cu ce articol ar trebui sa-mi incheie contractul daca nu voi avea intelegere, in asa fel incat sa nu reprezinte o ,,pata"neagra ,pe care eu nu o merit, in fata altor angajatori?

Am doar 23 de ani, am terminat un liceu economic, va rog sa nu ma intelegeti gresit dar neavand prea multa experienta am apelat la dvs. Poate un avocat ma poate ajuta!

Multumesc anticipat!