avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana de gaze casa scarii - Asociatii de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana de gaze casa scarii - Asociatii de locatari

Buna seara!
Deschid acest subiect, poate nou , poate vechi, probabil s-a mai discutat despre acest lucru pe acest forum.

Deci:
- mama mea locuieste intr-un apartament ce face parte dintr-o asociatie de locatari (20 apt)
-in anul 2011 s-a instalat pe casa scarii coloana de gaze , contribuind la acea data numai o parte din locatari, restul, din variate motive nu au putut plati suma ceruta.
- acum , in 2014, cerand acordul celor ce au deja gaze ,de a se racorda la coloana de gaze (asa se procedeaza) , obligatoriu trebuie sa returnez fiecaruia o suma de bani. Pana aici este corect.
Intrebarea mea este :

- din punct de vedere legal (ce temei legal reglementeaza acest lucru?), al legislatiei in vigoare, cat trebuie platit pentru fiecare apartament ?

,,Tabel nominal cu locatarii care vor sa contribuie financiar pentru coloana de gaze ,pe casa scarii si reteaua de alimentare :

1.
2.
.
.
.
Noi hotaram, cei care au contribuit financiar , ca cei ce se vor lega de coloana de gaz platita de noi , sa plateasca suma de 10.000 lei vechi celor care au platit la XXXXX.pentru efectuarea lucrarii."

Acest text este o copie a unei hartii inregistrate si stampilate de adminstratorul asociatiei de locatari.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:26, 14 Martie 2014
De regula,se solicita la plata cota parte din suma initial achitata,eventual actualizata
Mai nou : pentru partea verticala de teava comuna se stabileste un pret actualizat , se imparte la cati proprietari sunt ( inclusiv cel care vine nou ), pentru ca fiecare trebuie sa puna ,,pe masa'' o suma egala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare despre bunuri comune... mirap mirap Într-o scară de bloc 16 din 20 de apartamente s-au racordat, în vederea încălzirii, la rețeaua de gaz și folosesc centrale proprii. A rămas o singură ... (vezi toată discuția)
Urgent, doresc o parere a unui avocat! legalitate functionare asociatie AndreiSararu AndreiSararu Am cumparat un apartament , acum 1 an ,pe o scara cu 20 de apartamante. Inca nu m-am mutat pentru ca a trebuit sa-l reapar si reamenajez. De curand am facut o ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)