Buna ziua
Revin cu urmatoarea intrebare: pentru a urma procedura legala, este vreun mod anume prin care sa ii cer vecinului sa revina cu constructia pe limita hotarului? In scris sau cu martori?
Multumesc
Adrian
Multumesc de raspuns. As dori sa stiu insa, in cazul neintelegerii cu vecinul, care este riscul sau raspunderea ca, fiind pe proprietatea mea, sa procedez la decopertarea zidului placat abuziv cu polistiren si la demolarea bordurii de la baza?
Se poate considera distrugere de proprietate?
Multumesc anticipat
Adrian
Buna seara
As avea nevoie de un sfat privitor la modalitatea de solutionare/actiune, in cazul in urmatoarea situatie:
am cumparat o casa a carei teren, mai mult lung decat lat, are o problema, in sensul ca vecinul din fata casei mele, si-a realizat termoizolatia cu polistiren de 10 cm, inainte ca eu sa cumpar casa, dar fara acordul scris al fostului proprietar, depasind limita de proprietate. In plus fata de asta, a turnat si o bordura de beton mai lata decat polistirenul cu inca 10 cm. Practic 20 de cm pe lungime de 20 m sunt ocupati de vecin in mod ilegal/abuziv. In plus la partea superioara a peretului, capriorii acoperisului, inaltat fara autorizatie, sunt iesiti mai bine de 20 de cm peste limita de proprietate.
Care este modalitatea legala, daca exista vreuna in afara de judecata, prin care il pot obliga pe vecin sa revina la situatia initiala, adica sa revina cu propria-i constructie pe hotarul de fapt?
Multumesc anticipat
Adrian
Buna ziua,
Conform certificatului de urbanism mi se cere acordul vecinului pentru a inalta calcanul podului casei. Mentionez faptul ca peretele nu este comun, insa se afla, despartit de un rost, la razor cu peretele casei vecinului.
Vecinul nu doreste sa isi dea acordul pentru inaltarea zidului meu de calcan pe o portiune cat o treime din lungimea casei, motivand faptul ca i se va opri zapada pe acoperis, casa dumnealui fiind asezata catre nord est.
As dori sa aflu o parere juridica avizata in privinta acestui refuz, daca el este sau nu justificat sau poate fi atacat in instanta cu sanse reale de castig.
Mentionez faptul ca PUZ-ul si PUD-ul suporta constructii P+2, in cazul meu fiind vorba de D+P+P.
Multumesc anticipat,
Adrian
Buna ziua
Stiti cumva care este stadiul normelor de aplicare a OUG 63/2012?
Cele care dau primariilor instructiuni clare pentru subventionarea lucrarilor de imbunatatire a termosistemului cladirilor?
Multumesc anticipat,
Adrian
Multumesc de raspuns:
1. am primit exemplarul roz, insa in cutia postala, nu inmanat cu vreo confirmare de primire.
2. da, as dori sa fac acest lucru, insa apropo de mesajul dvs, nu stiu ce anume e uzual, sa vina in cutia postala fara confirmare de primire sau vreun plic? de unde stiu momentul pana la care o pot contesta?
Din ce moment pot contesta pv-ul?
Multumesc anticipat.
Adrian
Buna seara,
Va cer parerea privitor la o speta, va rog: in urma cu o luna (10.oct.2013) mi-a fost ridicata masina din sectorul 4 si mi-a fost intocmit un pv de contraventie pe care am refuzat sa il semnez.
Dupa aproape o luna (07.11.2013) am primit la cutia postala copia pv fara niciun fel de confirmare de primire sau solicitare a vreunei semnaturi.
1. se considera primita amenda?
2. se poate contesta validitatea acestui pv avand in vedere faptul ca Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 prevede trimiterea ca scrisoare recomandata?
Multumesc anticipat
Adrian