avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegere inaltare constructie pe razor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegere inaltare constructie pe razor

Buna ziua,
Conform certificatului de urbanism mi se cere acordul vecinului pentru a inalta calcanul podului casei. Mentionez faptul ca peretele nu este comun, insa se afla, despartit de un rost, la razor cu peretele casei vecinului.
Vecinul nu doreste sa isi dea acordul pentru inaltarea zidului meu de calcan pe o portiune cat o treime din lungimea casei, motivand faptul ca i se va opri zapada pe acoperis, casa dumnealui fiind asezata catre nord est.
As dori sa aflu o parere juridica avizata in privinta acestui refuz, daca el este sau nu justificat sau poate fi atacat in instanta cu sanse reale de castig.
Mentionez faptul ca PUZ-ul si PUD-ul suporta constructii P+2, in cazul meu fiind vorba de D+P+P.

Multumesc anticipat,
Adrian
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:20, 16 Aprilie 2014
Daca nu doraste sa isi dea acordul, cu siguranta ve-ti putea obtine o hotarare judecatoreasca care sa va fie fevorabila, dar repectand legalitatea. Protectie cu parazapezi, scoc de colectalea apelor de ploaie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul julia_chi julia_chi Detin o casa intr-o zona de munte ai am in spate si pe latura de nord acelasi vecin, iar in fata strada si doar pe jumatate din cealalta latura un alt vecin. ... (vezi toată discuția)
Demolare casa alipita pe calcan LuminitaT LuminitaT Buna seara, Sunt proprietarul unui imobil care are spatele alipit cu imobilul vecinului pe o distanta de peste10m. Vecinul detine o suprafata mare de teren cu ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)