Buna ziua,
Conform certificatului de urbanism mi se cere acordul vecinului pentru a inalta calcanul podului casei. Mentionez faptul ca peretele nu este comun, insa se afla, despartit de un rost, la razor cu peretele casei vecinului.
Vecinul nu doreste sa isi dea acordul pentru inaltarea zidului meu de calcan pe o portiune cat o treime din lungimea casei, motivand faptul ca i se va opri zapada pe acoperis, casa dumnealui fiind asezata catre nord est.
As dori sa aflu o parere juridica avizata in privinta acestui refuz, daca el este sau nu justificat sau poate fi atacat in instanta cu sanse reale de castig.
Mentionez faptul ca PUZ-ul si PUD-ul suporta constructii P+2, in cazul meu fiind vorba de D+P+P.
Daca nu doraste sa isi dea acordul, cu siguranta ve-ti putea obtine o hotarare judecatoreasca care sa va fie fevorabila, dar repectand legalitatea. Protectie cu parazapezi, scoc de colectalea apelor de ploaie ...
Probleme cu vecinul
julia_chi
Detin o casa intr-o zona de munte ai am in spate si pe latura de nord acelasi vecin, iar in fata strada si doar pe jumatate din cealalta latura un alt vecin. ... (vezi toată discuția)