avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul

Detin o casa intr-o zona de munte ai am in spate si pe latura de nord acelasi vecin, iar in fata strada si doar pe jumatate din cealalta latura un alt vecin. Fiind la munte, terenul este putin in panta, terenul celui cu care ma invecinez mai mult fiind un pic mai sus decit al meu.Cind am construit gardul i-am propus sa il dea jos pe al lui ca fac eu altul fara sa il coste nimic. Nu a vrut , afirmind ca el are gard. Deci eu am facut un alt gard cu totul la mine in curte, gard cu autorizatie , cu schita, cu tot ce trebuie, care are o temelie de ciment cam de un metru si ceva, cam 50 cm in pamint. Acum apa de ploaie se stringe pe terenul lui oprindu-se in gardul meu iar el ma acuza ca este de la zapada care cade de pe casa mea.Insa casa este construita la 2 m de gardul lui, am parazapezi sau cum se cheama pe casa, insa din cauza pantei acoperisului, intr-adevar mai cade zapada si la el. Credeti ca are dreptate, adica , in cazul in care m-ar da in judecata ar cistiga? Daca ar fi fost om de inteles as fi facut un gen de drenaj prin curtea mea, dar daca nu sunt obligata chiar nu vreau sa fac asta pt ca ne-a facut numai sicane si cit timp am construit. Mai nou a amenintat ca , daca la iarna mai cade zapada la el in curte o sa o arunce la mine in curte, dar nu oricum , ci pe peretii casei. :)

Alte discuții în legătură

Picatura de ploaie liliana1966 liliana1966 daca constructia vecina e la 60 cm de gard dar are acoperis cu panta spre proprietatea mea sa zicem ca ploaia se duce pe jgheab si burlane dar zapada la iarna ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut in cazul acesta? sper ce institutie trebuie sa ma orientez? Andreea.O Andreea.O Buna ziua, am o problma cu vecinul meu, pe care nu am putut sa o rezolv pe cale amiabila. Acesta si-a construit imobilul fara autorizatie si nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi rezolvata problema zapezii care cade de pe acoperisul vecinului in curtea mea? daniela andrei daniela andrei As dori tare mult sa stiu cum pot rezolva problema zapezii care cade de pe casa cu etaj a vecinului construita la 70cm de gard, in curtea casei mele. Nu stiu ... (vezi toată discuția)