avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate fi rezolvata problema zapezii care cade de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate fi rezolvata problema zapezii care cade de pe acoperisul vecinului in curtea mea?

As dori tare mult sa stiu cum pot rezolva problema zapezii care cade de pe casa cu etaj a vecinului construita la 70cm de gard, in curtea casei mele. Nu stiu exact care ar trebui sa fie distantele intre vecinatati, din amintiri as spune 2,00m. Mentionez ca atunci cand a fost construit etajul casei nu s-a cerut acordul din partea noastra, cu toate ca era clar ca lumina zilei ca distanta nu este respectata. Intradevar pe partea dinspre curtea mea nu exista nici o fereastra, dar totusi, in iarna aceasta curtea mea a fost plina de zapada. Multumesc!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Caty84 , utilizator 06:40, 20 Ianuarie 2019
Discutati cu vecinul sa gaseasca o solutie tehnica pentru a impiedica zapada sa mai ajunga pe proprietatea dv.
In functie de raspuns si de reactie puteti sa ramaneti vecini prieteni sau mai putin prieteni reclamand la primarie si la inspectia in constructii.
adriantot a scris:

Discutati cu vecinul sa gaseasca o solutie tehnica pentru a impiedica zapada sa mai ajunga pe proprietatea dv.
In functie de raspuns si de reactie puteti sa ramaneti vecini prieteni sau mai putin prieteni reclamand la primarie si la inspectia in constructii.

si daca nici asa, cu reclamatii, nu rezolvati nimic, il notificati pe obligatia de a face sa faca modificarile necesare pentru remedierea problemei si apoi il actionati in judecata.. totusi, cea mai viabila solutie e pe cale amiabila.. un proces evitat, e un proces castigat.. O seara placuta va doresc!
1-Solutionare amiabila
2-Notificare cu termen concret pentru materializarea obligatiei de modificare/
reparatie sistem sarpanta/retinere scurgere zapada/apa
3-Sesizare politist proximitate
4-Instanta de judecata
~ Conținut șters la cerere ~
Vecinul meu a ridicat un etaj pe clădirea veche de chirpici a pus 2 rânduri de parAzapezi dar zăpada tot la mine a căzut distanta de la streașină la gard e de 1 metru .Pot sa l acționez in instanță??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea cojocri61 cojocri61 Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe ... (vezi toată discuția)
Consultatie - obligatie parazapezi Vyom Vyom Buna ziua! Am construit o casa in mediu rural respectand distanta dintre gard si casa( 1m),gardul fiind facut de mine.acum cateva zile am primit o reclamatie ... (vezi toată discuția)
Constructie la 1 metru de hotar 241052 241052 Noi am construit o Casa de Vacanta in Romania , , aceasta sa construit la o distanta de 1m. dela granita cu Vecinul, iar Vecinul se plige ca , nu mai are soare ... (vezi toată discuția)