avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea

Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe propietatea mea si pe acoperisul anexelor gospodaresti, unde iarna trecuta datorita zapezii f mari, zapada cazuta de pe acoperisul lui mi-a provocat pagube prin distrugerea partiala a acoperisului unei anexe. Am dicutat cu acesta ca sa-si monteze parazapezi dar acesta refuza spunand ca firma cere i-a livrat materialul pt acoperis i-a garantat ca zapada nu o sa cada si nu vrea sa auda de despagubiri. Avand in vedere ca o sa se repete acest lucru doresc sa stiu pe cine trebuie sa anunt sa faca constatarea si sa evalueza paguba intrucat acest vecin refuza sa incheiem acest conflict pe cale amiabila. Anexele si casa sunt construite la distanta legala fata de hotar (60cm)
Tot odata vreau sa stiu care este procedura legala pt a fi obligat sa-si monteze parazapezi daca zapada de pe casa lui cade pe propietatea mea fara sa fie distrugeri.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cojocri61 , utilizator 21:58, 23 Decembrie 2012
Anexele pe care le-ati construit au autorizatie de constructie? Casa dansului are autorizatie de constructie?
Incheiati asigurarea facultativa a locuintei,ocazie cu care daca se repeta inconvenientul solicitati asiguratorului sa demareze verificarile pentru intocmirea dosarului de dauna,urmand ca ulterior acesta sa formuleze actiune in regres impotriva vecinului pentru recuperare prejudiciu cauzat la proprietatea dvs
dragul meu aici nu e vorba de autorizatii de constructii ci de pagube produse
multumesc o sa va urmez sfatul dar cred ca o sa deschid si o actiune in instanta
Sa nu uitati ca daca anexele d-voastra sunt construite ilegal nu aveti sanse de castig.

Alte discuții în legătură

Constructie la 1 metru de hotar 241052 241052 Noi am construit o Casa de Vacanta in Romania , , aceasta sa construit la o distanta de 1m. dela granita cu Vecinul, iar Vecinul se plige ca , nu mai are soare ... (vezi toată discuția)
Picatura de ploaie liliana1966 liliana1966 daca constructia vecina e la 60 cm de gard dar are acoperis cu panta spre proprietatea mea sa zicem ca ploaia se duce pe jgheab si burlane dar zapada la iarna ... (vezi toată discuția)
Consultatie - obligatie parazapezi Vyom Vyom Buna ziua! Am construit o casa in mediu rural respectand distanta dintre gard si casa( 1m),gardul fiind facut de mine.acum cateva zile am primit o reclamatie ... (vezi toată discuția)