avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie la 1 metru de hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie la 1 metru de hotar

Noi am construit o Casa de Vacanta in Romania , , aceasta sa construit la o distanta de 1m. dela granita cu Vecinul, iar Vecinul se plige ca , nu mai are soare , si ca Zapada aluneca in Curtea lui . Mentionezi ca acopersiul este construit din Tabla cu doua rinduri de Parazapezi .La constructie sa respectat normele legale de Constructie cerute si Autorizatie de constructie , aprobata de catre Consliul Comunal., Intrebarea mea este , Poate Vecinul sa ma traga la raspundere pentru ca Zapada totusi ajunge prin faptul ca aluneca si peste Parazapezi in Cutrea Vecinului ?, Multumesc pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 16:30, 6 Ianuarie 2016
DA, poate.

Chiar daca constructia respecta Proiectul de executie si Autorizatia de construire, proprietarul ei este raspunzator pentru efectele pe care imobilul sau il are asupra vecinilor.
Vezi:
NCC
CAPITOLUL III - Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată
SECŢIUNEA 1 = Limite legale
Art. 611 - Picătura streşinii
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea cojocri61 cojocri61 Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe ... (vezi toată discuția)
Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)