avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consultatie - obligatie parazapezi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consultatie - obligatie parazapezi

Buna ziua! Am construit o casa in mediu rural respectand distanta dintre gard si casa( 1m),gardul fiind facut de mine.acum cateva zile am primit o reclamatie de la primaria comunei facuta de vecinul meu prin care imi solicita sa pun parazapezii pentru ca zapada dupa casa mea se duce la el in gradina,el plantand pomi pe marginea gardului.Sunt obligatorii parazapezile respectand distanta dintre gard si casa?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vyom , utilizator 20:18, 22 Noiembrie 2015
Parazăpezii nu sunt obligatorii dar sunteți obligat să aveți în vedere ca zăpada să nu cadă pe proprietatea vecinului. Prin urmare, primăria nu avea dreptul să vă solicite acest lucru (nici măcar instanța) decât în urma unei expertize prin care să se fi dovedit faptul că zăpada de pe casa d-voastră cade pe proprietatea vecinului. -servitutea de streașină- art. 611 NCC.(ART.615 Cod CIVIL)
Depinde de proiectul avut de dv. pentru obtinerea autorizatiei de construire.
Daca a-ti putea fi un pic mai explicita.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie la 1 metru de hotar 241052 241052 Noi am construit o Casa de Vacanta in Romania , , aceasta sa construit la o distanta de 1m. dela granita cu Vecinul, iar Vecinul se plige ca , nu mai are soare ... (vezi toată discuția)
Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea cojocri61 cojocri61 Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)