avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEMOLARE casa alipita pe calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEMOLARE casa alipita pe calcan

Buna seara,
Sunt proprietarul unui imobil care are spatele alipit cu imobilul vecinului pe o distanta de peste10m. Vecinul detine o suprafata mare de teren cu mai multe constructii. Dumnealui doreste sa construiasca un restaurant si in acest scop a depus la primarie actele necesare obtinerii autorizatiei de construire. Eu am primit de la primarie o adresa prin care mi se cere opinia cu privire la PUD. In respectivul PUD casa care are calcanul lipit de casa mea nu mai exista, adica urmeaza sa fie demolata si locul va fi ocupat de spatiu verde si dale inierbate. Am dat un raspuns la primarie ca nu sunt de acord (pentru ca nu stiu ce se intampla cu spatele casei) si am expus punctul meu de vedere printr-o serie de intrebari, dar investitorul a venit la mine si mi-a spus ca din cauza sesizarii mele i s-a blocat PUD-ul, si i-am creat probleme, pierde bani...s.a.m.d. De asemenea, dumnealui mi-a spus ca PUD-ul nu are nicio legatura cu demolarea, ca pentru demolare are deja toate avizele, urmeaza doar sa obtina autorizatia si ca nu are nevoie de acordul meu pentru demolare. Din acest motiv sunt dezorientata, nu stiu ce urmeaza sa se intample....va rog, daca este posibil, sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
-Este adevarat ca PUD-ul nu are nicio legatura cu demolarea?
-In ce priveste demolarea, am vreun drept? Investitorul mi-a spus ca nu este obligat sa imi refaca spatele casei, iar daca am nevoie sa fac reparatii trebuie sa ii cer acordul sa ma lase pe proprietatea lui. L-am intrebat ce se intampla daca nu imi da acordul, raman cu casa neizolata? Si mi-a dat de inteles ca da. Toate astea, daca nu sunt de acord cu PUD-ul. Din acest motiv trebuie sa stiu, daca merg la primarie sa spun ca sunt de acord cu PUD-ul, in acordul asta nu intra si acordul pentru demolare? Dumnealui mi-a spus sa facem o hartie in fata avocatului (care este din partea dansului) cu toate “pretentiile” noastre. Este valabila d.p.d.v. Juridic? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmindjcx , utilizator 03:01, 18 Martie 2017
Trebuie sa cereti lamuriri la toate intrebarile si suspiciunile pe care le aveti, PUD-ul este Planul Urbanistic de Dezvoltare, si probabil in acest fel Primaria va solicita opinia cu privire la ce face vecinul dumneavoastra. In legatura cu intarirea si izolarea zidului vecinul este obligat sa va acorde accesul pentru remediere, exista lege pentru asa ceva, iar daca el aduce prejudicii atuci suporta consecintele.
E bine ca inainte de a semna sau refuza sa fiti acoperita cu argumente pro sau contra.
Buna ziua,
Care este legea exact pentru care este obligat să-mi repare peretele in urma demolării unei case la calcan?
Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii demolare casa in calcan danaza69 danaza69 Casa in care locuim a fost construita in calcan pe 2/3 cu a vecinului din spate. Ne-am trezit ca s-a vandut casa din spate si noul proprietar, fara sa ceara ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)
Constructie pe calcan sapporo sapporo buna seara stimati domni, sunt ff nou pe adcest forum si il gasesc deosebit de decent si de frecventat de oameni care chiar cunosc elementele legate de ... (vezi toată discuția)