avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conditii demolare casa in calcan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conditii demolare casa in calcan

Casa in care locuim a fost construita in calcan pe 2/3 cu a vecinului din spate. Ne-am trezit ca s-a vandut casa din spate si noul proprietar, fara sa ceara vreun acord de demolare ( care cred ca ar fi trebuit ) a demolat cu un buldozer mic casa veche . In urma acestui fapt , nu ni s-a dat voie decat sa reparam ceva crapaturi rezultate in urma demolarii si sa dam o vopsea de exterior pe spatele casei, fara sa ni se accepte sa si izolam. Din acest punct de vedere, va intreb : Conform legilor existente nu era normal sa ni se ceara un acord notarial privind demolarea ? Ce vom face daca in aceasta toamna-iarna ne vom trezi cu igrasie ceea ce nu numai ca e neplacut dar ne pune si sanatatea in pericol si evident neizolata casa va fi mult mai friguroasa , deci in plus vor creste si costurile cu incalzirea.
Amiabil nu ne-am putut intelege. Daca placam cu 5 cm de poliester ii luam din proprietatea lui ( aceasta a fost raspunsul )
Astept raspunsul Dvs cat mai curând posibil .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:53, 12 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru demolare este nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In proiect, in mod normal, se prevad lucrari care tin de cladirea ramasa in picioare - izolare termica, protejare la intemperii, etc.
In baza proiectului se solicita autorizatie de demolare de la primarie. Pentru a se obtine autorizatie de demolare este necesar avizul vecinului din calcan dat in fata notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, casa mea cu ce a vecinei din spate a fost lipită ... 57Loriana 57Loriana Bună ziua, casa mea cu ce a vecinei din spate a fost lipită la calcan. Vecina cînd a demolat trebuia să zidească zidul casei mele care a rămas descoperit ... (vezi toată discuția)
Demolare casa alipita pe calcan LuminitaT LuminitaT Buna seara, Sunt proprietarul unui imobil care are spatele alipit cu imobilul vecinului pe o distanta de peste10m. Vecinul detine o suprafata mare de teren cu ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)