avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi se darama casa!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi se darama casa!

Buna seara, am si eu o mare problema. Am un perete exterior ce da in curtea vecinului, acesta nu ma lasa sa o izolez, peretele s-a crapat, am igrasie, mucegai si ciuperci, atat in camera cat si in baie. Am incercat sa vorbesc cu el pe cale amiabila si nu am reusit. Si pe langa asta, pe exterior, in curtea lui, lipit de peretele meu este o rogojina de papura ce mentine umezeala si cu toate ploile astea toata apa imi intra in casa. Nu mai spun ca tot lipit de peretele pe care este rogojina este si un gratar ce creste riscul de incendiu. Va rog frumos ajutati-ma! Ce trebuie sa fac sa nu raman fara acasa? Nu pot ajunge la nicio discutie cu el!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:04, 6 Iunie 2014
Singura solutie pe care o vad in acest caz este sa mergi la un avocat si sa il actionezi in instanta!
succes!
Si cum as putea sa intentez un proces cand nu dispun de resursele necesare si aici ma refer la bani. Totul este atat de scump! Am facut si reclamatie la primarie. Nimeni nu ajuta fara o remuneratie cosiderabila. Nu am gasit niciun avocat pro bono. Romania este o tara in care se castiga numai daca ai bani suficienti.
Dar de ce va refuza dorinta de a face reparatiile ? Ce motive invoca ? Ati avut vreun diferent mai vechi cu vecinul respectiv ?
Are doar doua motive: ca nu are chef sa ma ajute ca nu ii pasa si ca nu vrea sa-i calc in curte. Am vorbit cat de diplomat am putut. Am incercat orice pe cale amiabila. In momentul de fata zidul nu mai are mai mult de 2 luni de stat in picioare. Se surpa.
Cazul meu este asemanator cu cel din articolul acesta, adica asta ar fi situatia, casa este pe calcan.

[ link extern ] /
Va recomand sa mergeti la primaria din orasul dvs. si cereti sa vi se elibereze autorizatie de constructie, renovare a peretelui respectiv. Cu autorizatia, mergeti din nou la vecin. Daca refuza din nou, mergeti la politia comunitara si solicitati ajutorul, pe baza documentelor.

Alte discuții în legătură

Casa construita pe hotar cu acte in regula, inclusiv cadastru manuelab manuelab Buna ziua, Am urmatoarea problema: am casa construita pe hotar. Vecinul meu, depoziteaza langa zidul casei: materiale lemnoase, stivuite, cu inaltimea de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit ... Oanenka Oanenka Bună ziua, Sunt proprietar din anul 1981 al unui imobil construit în anul 1893. Unul din pereții casei mele, cel fără ferestre, a făcut corp comun, prin ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)