avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe calcan

buna seara stimati domni,

sunt ff nou pe adcest forum si il gasesc deosebit de decent si de frecventat de oameni care chiar cunosc elementele legate de legislatie in constructii.
De ceva timp ma confrunt cu o situatie care naste o sumedenie de intrebari. Calcan in calcan cu locuinta mea se pregateste constructia unui bloc d+ p+ 2+ m in zona protejata cartier buc noi, inaltime max -10 m? hilar. nu? , regimul asta ar inghitii pe putin 13 m. cred.... Casa care urmeaza a fi demolata are calacan comun cu mine cam 15 m. In urbanism are deja retrageri de 3 m fata de vecinul opus, 4 m retragere la aliniamentul stradal si 5 m in spate casei. Eu nu i-am dat acord ptr alipire. Care este procedura? la ce sa ma astept.? eu am de gand sa il dau in judecata ptr ca, casa mea nu este asa solida. Am si un raport de experiza tehnica facuta de un inginer structurist ff pricerput si vechi in sistem care atesta faptul ca , casa mea nu permite alipirea unui mastodont de sorginte roma... Nu pricep de ce mi-as face probleme daca legea implica acordul vecinului ptr alipire de constructie noua , si nu mai mult de 15 m.
Va rog mult de tot sa ma ajutati si eventual sa-mi sugerati un avocat priceput si experimentat in astfel de situatii.

stima si respect
Cel mai recent răspuns: Gilman , utilizator 18:02, 20 Martie 2019
Casa veche era deja pe calcan. Noua casă se ridică în locul ei prin urmare în privinţa acestui lucru nu aveţi ce face. Dar noua casă pentru a fi acceptată pe calcan trebuia să aibă o anumită înălţime, dimensiune, cu atât mai mult cu cât este în zonă protejată. Solicitaţi de la primăria de sector sau de unde sunteţi Autorizaţia de construire şi certificatul de urbanism(în care trebuie să fie scrise condiţiile şi avizele obligatorii )care trebuie să aibă şi acceptul primăriei ca fiind zonă protejată. .Atenţie, nu vă rezumaţi la a vă da doar nr. autorizaţiei ci aveţi dreptul de a solicita şi documentele anexă, deoarece sunteţi persoană direct vătămată de noua construcţie(indiferent cine o ridică)
multumesc mult ptr raspunsul dvs, casa veche exista intr-adevar pe locul existent in vecinatatea calcanului meu dar numai pe o lungime de max.8metri, ori eu am citit in legea 50 ca intr-adevar nu prea am ce sa fac in momentul in care ei o demoleaza pe cea veche si ridica alta in linii mari asemanatoare ca si gabarit nicidecum p+ 2 +m cum intentioneaza coloratii astia. rog sa ma sfatuiti cum sa atac problema. eu am de gand sa-i descurajez in a nu demola constructia existenta cu gandul de a face un bloc cum au rasarit multe prin cartierul buc noi. nu prea inteleg de ce ar face constructie calacan in calcan de 3 ori mai mare perimetral vorbind decat ce exista acum cu toate ca nici un vecin din zona nu este de acord cu atat mai mult eu ca si proprietar direct vatamat care are o casa normala in calacan cu un prezumtiv bloc. Rog un avocat calificat in procese pe linie de constructie si urbanism sa ma sfatuiasca sau sa aranjeze o intalnire cu mine ptr un"advice meeting" eventual contracost.

stima

romeo
Bună ziua. Astăzi am și eu exact aceeasi pb ca și dvs. Locuiesc în Damaroaia.

Cum ați rezolvat?

Va mulțumesc.

Claudia Gilman
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Gilman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie bloc langa casa mea M-Bogdan-A M-Bogdan-A Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. noul proprietar de langa mine s-a apcat de demolat casa veche si in locul ei va construi un bloc. ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . deoarece pmb refuza sa raspunda de aproape un an ... George1405 George1405 Buna ziua . Deoarece PMB refuza sa raspunda de aproape un an la o intrebare simpla sper sa gasesc la dumneavoastra bunavointa si competenta necesara ... (vezi toată discuția)