avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate mariaburcea

Activitate mariaburcea

BEN46 a scris:

@florin.rusu@...

Asociatia de proprietari cuprinde toate ap. din imobil , care ap. la randul lui cuprinde sot ,sotie , copil (major ). Toate cele trei persoane au dreptul sa reprezinte ap. in sedinte dar sa si voteze , se ia un singur vot pe ap. pot sa fie alesi in conducerea asociatiei fara sa aiba nevoie inputernicire .
ART. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe lânga drepturile si îndatoririle prevazute în statutul
asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
a) sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a asociatiei de proprietari;
b) sa îsi înscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi în structura
organizatorica a asociatiei de proprietari, daca au capacitatea deplina de exercitiu;
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la
H.G.15888/2007

Daca presedinta este renumerata trebuie sa aiba un contract de mandat .
P.S. In Adunarea Generala cand a fost aleasa presedinta nu a-ti votat si pentru salar la presedinte ?

Buna seara ,

Intrebarea mea ar fi daca eu ca si fiica a proprietarului am dreptul sa fac parte din comitetul executiv, avand in vedere urmatoarea lege:" ART.12 alin i) nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie , pana la gradul al 4-lea inclusiv"??? Va multumesc!
ynocentta a scris:

Conform normei in vigoare membri proprietari au dreptul sa voteze si sa fie alesi in structurile de reprezentare ale asociatiei de proprietari,drepturi de care nu beneficiaza persoanele care nu au inteles sa incheie acord de asociere
Prezenta la adunarea generala este permisa,neexistand temei legal de refuz

Buna seara,

Am si eu o intrebare , tatal meu era membru trecut in Asociatie , el a decedat acum cativa ani , insa in contractul de proprietate este trecuta si mama mea (ca proprieatar),ea trebuie sa adere la Asociatie, sau ia locul tatalui meu, si daca trebuie sa adere care sunt pasii?

Va multumesc!
Buna ziua ,

Am si eu o intrebare , Asociatia de Proprietari din blocul unde locuiesc eu au decis in luna octombrie ,cand eu nu ma mai pot debransa, sa se treaca pe pausal la caldura, intrebarea mea este , ei ma pot obliga pe mine ca si proprietar al apartamentului sa trec pe pausal daca eu nu sunt de acord si in conditia in care de un an de zile nu folosesc incalzirea radet preferand sa trec pe incalzire electrica cu aeroterme,caloriferele fiind inchise din robinetul repartitorului iar inregistrarea este pe 0.Eu inteleg ca adunarea generala a decis acest lucru, dar apartamentul e proprietatea mea chiar ma pot obliga sa fac ce vor ei, si nu mi se pare corect pe data ce s-a decis in octombrie iar debransari nu se mai fac din septembrie,chiar nu exista nici o solutie deoarece voi plati o factura la caldura imensa iar caldura data de ei e mica .Astept cu nerabdare un raspuns , poate mai e cineva in situatia mea si ma poate sfatui ce sa fac.

O zi buna!