Cred ca m-am exprimat gresit,scuze.
Sunt proprietar unic si as vrea sa las prin testament clauza de uzfruct pentru una sau mai multe proprietati unei terte persoane.
Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri.Inteleg ca testamentul este cel mai bun lucru pe care il am de facut.
Cand am spus ca astept raspunsul unui avocat,pana sa scriu aceasta fraza mi-a raspuns numai o domnisoara care apare ca utilizator ,nu avocat.
Moderatorul Jane2 ma lamurit acum.Testament sa fie.
MULTUMESC INCA O DATA.
Eu pot iubi pana la capat,dar,asa cum spuneam,viata este surprinzatoare uneori,ea(destinatarul uzufructului) poate iubi pana la capat ?
Inteleg ca nu se poate ce as dori eu,sa intre in vigoare uzufructul dupa decesul meu deoarece legea spune ca el se face pe o perioada determinata sau pe viata.
Mostenirea stiu ca poate fi atacata de aceea am scos-o din discutie.
In fine,poate se mai scot ceva legi care sa protejeze mai bine interesele.
Alta solutie legala care sa duca la sprijinul a ceea ce voiam eu ?
Multumesc.
Nu stiu daca am inteles bine.
Nu pentru mine vreau uzufructul,el va fi constituit de catre mine,ca proprietar al casei,persoanei cu care stau.Inteleg ca nu se poate face uzufructul pe numele persoanei cu care stau in casa decat daca intra in vigoare imediat (in timpul vietii mele) ce a fost inscris in CF ? Notarul nu poate pune o clauza in momentul constituirii uzufructului care sa specifice clar ca acesta (uzufructul) incepe sa aiba efect numai dupa decesul meu(al proprietarului) ?Ideea este sa nu fie data afara din casa de catre mostenitorii mei directi dar nici eu sa nu am surprize.
Viata este complicata uneori si de aceea vreau sa o pun la adapost(si pe mine si pe ea) dar fara sa am surprize.))
Buna ziua
Este posibil sa fac un Uzufruct pe casa,persoanei cu care stau dar acesta(uzufructul) sa intre in vigoare dupa decesul meu ? Daca intre timp ma si casatoresc cu persoana,ce se intampla cu uzufructul ?
Va multumesc.
Firma A a facut un contract de Asociere in Participatiune cu firma B.
Firma A a contribuit cu o suma de bani pentru ca firma B sa dezvolte o afacere.
Contractul prevede ca firma A sa primeasca un procent din profitul anual net de la firma B.
Firma B a inregistrat,pana acum,fiecare an pe pierdere.
Avand in vedere ca Firma A a contribuit la aceasta asociere,nu a imprumutat firma B,neexistand cale de atac pentru recuperarea banilor,intrebarea este:
-cum se poate inchide la Registrul Comertului Firma A,daca in contabilitate apare acest Contract de Asociere in Participatiune ?
Multumesc.