avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu007

Activitate Claudiu007

Va multumesc si dumneavoastra doamna Romașcanu pentru lamurire! Inteleg acum situatia :)


Cristina CIUREA a scris:

Claudiu007 a scris:

'' Da, banuiti corect. Este vorba de rudele parintelui decedat, in speta de rudele tatalui daca el este cel decedat., nu ati mentionat care din parinti a decedat. '' - imi cer scuze daca m-am exprimat gresit, da, era vorba de tatal care e decedat.

''Nu cred ca cineva poate afirma ca rudele mamei pot avea vreun drept la mostenirea tatalui si invers..'' - are sens si logica :)


Claudiu007 a scris:

”Da, toate intrebarile au legatura cu acel contract de comodat. ”

''Deci ceilalti frati ar fi dispusi, mai degraba, sa mearga la notar si sa dea o declarie de renuntare la mostenire pentru a nu mai semna un contract de comodat, dar nu doresc sa semneze un astfel de contract? Interesant.... ''

- iarasi imi cer scuze, nu am spus ca nu vor sa semneze, doar ne gandeam daca e o metoda de a simplifica lucrurile, (ni se par multa birocratie) prin faptul ca fratii sa renunte, sa ramana totul mamei, fiindca mai simplu ca doar 1 persoana sa dea aprobare in cazul unui contract de comodat decat mai multe, mai ales in cazul in care nu toti fratii sunt in tara, si daca ar accepta succesiunea, tot timpul ar fi nevoia de semnatura lor pentru o actiune legata locuinta. Dar acum inteleg ca macar 1 e bine sa accepte.




Dezbateti mostenirea (fara partaj) si apoi mostenitorii pot incheia contractul de comodat.

Aveti neaparat in vedere ca, potrvit art 641 alin. 4 din Codul civil, actele de folosinta cu titlu gratuit, asa cum este contractul de comodat, pot fi incheiate doar cu acordul coproprietarilor majoritari doar pentru o perioada de maxim 3 ani.

Articolul 641 alin. 1 si 4 din Codul civil;

Alin. 1 - Actele de administrare, precum încheierea sau denunţarea unor contracte de locaţiune, cesiunile de venituri imobiliare şi altele asemenea, cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi.

Alin 4 - Orice acte juridice de dispoziţie cu privire la bunul comun, actele de folosinţă cu titlu gratuit (de ex. Contract de comodat), cesiunile de venituri imobiliare şi locaţiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum şi actele care urmăresc exclusiv înfrumuseţarea bunului nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispoziţie.




Am inteles, multumesc pentru explicatie! :)
Deci exista contract de vanzare cumparare de la bunicii de pe tata, spre fiul sau si sotia/mama, iar tatal a decedat. Nu inteleg ce treaba mai au celelalte rude chiar daca renunta fii la mostenire din moment ce exista contract de vanzare cumparare.

Inteleg ca nu se poate accepta sau renunta partial.

'' In niciun caz, nu renuntati tori fratii la mostenire intrucat cotele din mostenire care v-ar fi revenit se vor imparti intre tatatl dvs. si rudele mamei, pe care le-ati fi inlaturat de la mostenire daca ati fi acceptat succesiunea, '' rudele mamei sau ale tatalui, fratii, surorile lui care mai sunt in viata? ( Caci nu vad de ce s-ar cuveni rudelor mamei ceva), in cel mai rau caz ar avea sens spre rudele tatalui.

'' Dar, daca de exemplu, renunta doar unul din frati la mostenire, atunci cota lui se va imparti intre tatal dvs. si ceilalti frati acceptanti iar in sitautia in care, renunta doi dintre frati, cota lor se imparte intre tata si celalat frate acceptant. '' - banuiesc ca va referiti ca ar ramane intre un fiu si mama.

Da, toate intrebarile au legatura cu acel contract de comodat.

Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri si ajutor in a ma lamuri pentru a lua o decizie educata.
Sa renunte copiii, ca sa ramana pe numele parintelui. Ca sa poate semna el, sa nu fie nevoie de semnaturi si aprobari de la toti mostenitorii.
Multumesc frumos pentru raspuns!

Ar fi o varianta simpla pentru dezbaterea succesiunii, act de renuntare/ dezbatere prin renuntare la tot? Ar fi mai facil procesul ? Mai rapid? Poate mai ieftin?
Salutare comunitate!

Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca celalalt este decedat. Parintii au contract de vanzare-cumparare de la bunici. Noi suntem mai multi frati.

Pentru a face contractul de comodat intre firma si parinte, este necesara dezbaterea mostenirii? E nevoia si de semnatura fratilor pe contractul de comodat?

Ce solutii / variante imi recomandati pentru a evita acum dezbaterea?

Va multumesc!
Mulțumesc.
Salutare si la mulți ani tuturor.

La finalul anului 2014 mi-a venit prin postă o Somație si un Titlu executoriu pentru 2 amenzi de circulație, una din Septembrie 2009, eram cu bicicleta fara lumini, 240 Ron, iar alta 140 Ron pentru nefolosirea luminilor de intalnire pe drumuri judetene, cu masina altcuiva. Pe vremea aceea eram elev si nu le-am platit. In prezent am 2 motociclete la fiscal, un Minsk si un Kawasaki. Am doar contract de vanzare-cumparare pentru ele, nu sunt trecut in cartea de identitate a vehiculelor. Exista vreun temei legal pentru executarea silita a acestora, avand in vedere ca nu sunt trecut proprietar in acte ? Casa sau masina nu am. Mentionez ca nu sunt in tara iar motocicletele sunt la parinti. Multumesc anticipat.
Multumesc :thumbup:
Buna ziua. Vreau sa fac o plangere la OPC impotriva unei societati comerciale din Arad, eu fiind din Vaslui. Reclamatia o adresez catre OPC - Arad sau OPC - Vaslui ?Atat vreu sa stiu. Multumesc anticipat, o zi buna sa aveti.