avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate yanisb

Activitate yanisb

Răspuns la discuția Banii din garzi la pensie.
Multumesc.Sa fac cercetari.
Răspuns la discuția Banii din garzi la pensie.
Cred ca nu.Cat timp se pastreaza statele de plata?
Sunt pensionar.La calculul pensiei,cel putin pana in 2011.s-a luat in calcul la punctaj salariul inscris in cartea de munca,sporuri,indemnizatii. CASeul ,retinut,varsat, a inclus si banii obtinuti din garzi si care nu se regasesc in punctaj.Ce se poate face?
Multumesc
La completarea DU pe 2019,cand am trecut venit estimat,automat,s-au scazut 5% bonus pt depunerea in termen,atat la impozit cat si la CASS.Acum mi se cer si acele sume la rectificare.Este legal?Stiti prin ce act normativ s-a stabilit bonificatia?Vreau sa fac contestatie.
Multumesc.
Daca am o casuta in Italia pe care o inchiriez in sezon,in rest,o parte din timp stau eu.Impozitul din chiria unei case se plateste in Italia.Am rezidenta fiscala in Romania.Trebuie sa o evidentiez si in declaratia unica pe care o depun aici?Cum fac sa nu fiu impozitat si aici?
Am castigat, prin proces ,suma de 86000 Ron ca diferenta la salariu.Am primit in trei ani consecutivi,3 transe, la care s-au retinut CAS;CASS.Am fost la casa de pensii sa mi se recalculeze punctajul.Vor sa mai astept 2 ani,sa aduc pontajele(nici nu stiu daca s-au intocmit,am primit chitanta)Ce-i de facut?
Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile?
In ce timp se poate contesta incadrarea?
Unitatea a fost preluata de alta entitate,cu alta grila de salarizare,pe noi,lasandu-ne la vechea salarizare,netinandu-se cont ca prestam aceleasi servicii.
Este luat in considerare de instanta un mail prin care cer rezilierea unui contract cu un operator de telefonie?
Si in Codul Civil?...