Sunt pensionar.La calculul pensiei,cel putin pana in 2011.s-a luat in calcul la punctaj salariul inscris in cartea de munca,sporuri,indemnizatii. CASeul ,retinut,varsat, a inclus si banii obtinuti din garzi si care nu se regasesc in punctaj.Ce se poate face?
Multumesc
La completarea DU pe 2019,cand am trecut venit estimat,automat,s-au scazut 5% bonus pt depunerea in termen,atat la impozit cat si la CASS.Acum mi se cer si acele sume la rectificare.Este legal?Stiti prin ce act normativ s-a stabilit bonificatia?Vreau sa fac contestatie.
Multumesc.
Daca am o casuta in Italia pe care o inchiriez in sezon,in rest,o parte din timp stau eu.Impozitul din chiria unei case se plateste in Italia.Am rezidenta fiscala in Romania.Trebuie sa o evidentiez si in declaratia unica pe care o depun aici?Cum fac sa nu fiu impozitat si aici?
Am castigat, prin proces ,suma de 86000 Ron ca diferenta la salariu.Am primit in trei ani consecutivi,3 transe, la care s-au retinut CAS;CASS.Am fost la casa de pensii sa mi se recalculeze punctajul.Vor sa mai astept 2 ani,sa aduc pontajele(nici nu stiu daca s-au intocmit,am primit chitanta)Ce-i de facut?
Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile?
In ce timp se poate contesta incadrarea?
Unitatea a fost preluata de alta entitate,cu alta grila de salarizare,pe noi,lasandu-ne la vechea salarizare,netinandu-se cont ca prestam aceleasi servicii.