In legatura cu problema de mai sus, am actionat in instanta, dupa ultimul avertisment la telefon pentru o intelegere amiabila cu fostul proprietar al vehiculului. Am facut un cerc de drumuri de la politie, la judecatorie, la Directia Taxe si Impozite nenumarate. Am cheltuit 1300 lei cheltuieli de judecata, am depus acte pentru plangere penala - inselatorie, adica certificat fiscal nepredat, taxa de mediu neplatita, spunand ca a platit-o, adresa din CI este o casa parasita, una peste alta vehiculul avea vicii ascunse. Dupa doua infatisari la judecatorie, aducand si un martor, ex proprietara a inteles ca iese in dezavantaj, astfel a dorit sa facem un acord amiabil pentru tranzactie si sa participe cu un sfert la cheltuilei de judecata.
Am cumparat o masina de la o persoana care nu si-a inmatriculat-o la adm fiscala pe o perioada de 5 ani.
Masina fiind radiata de la vechiul proprietar si luata cu contract.
Cine plateste taxele la stat daca masina este cumparata de un alt proprietar prin contract?
eu ca si posesor al ei, pot sa o vand mai departe cu fiscalul de la vechiul proprietar fara sa o declar la fisc? O am de 2 saptamani
Am cumparat o masina bazandu-ma pe increderea vanzatorului ca imi va elibera ceritificatul fiscal. Am descoperit dupa vanzare ca datele actelor masinii nu figureaza cu cele din contract. Masina, de la proprietarul din talon, a fost vanduta de 5 ani la diverse persoane prin contract de vanzare fara ca niciuna sa o inregistreze la adm. fiscala. Eu doresc sa o inmatriculez dar credeti ca as avea sorti de izbanda de a-i determina pe respectivele persoane sa isi plateasca impozitele la adm fiscala? Sau ar fi mai usor sa o radiez prin instanta cu avocat? Precizez, am dat declaratie la politie pentru descoperirea acestor persoane.
Care ar fi varianta cea mai convenabila si ieftina pentru mine?
Va multumesc pentru raspunsuri
Va cer ajutorul sa ma sfatuiti care sunt taxele si impozitele pentru deschiderea unui magazin online cu producere si comercializare produse cosmetice
-deschidere firma (1 administrator). Sa fie PFA sau SRL?
-deschidere site
-ce taxe platesc la MInisterul Sanatatii
-ce alte taxe ar mai fi la inceput si pe parcurs?:frantic:
Modalitatea de deschidere a unei firme care achizitioneaza tamplarie si revinde in UE fara tva catre alte firme. Cum se invarte acest tva?#-o
Cum se poate achizitiona fara tva pentru revanzare la export?
ce forma juridica va avea?:)