avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma pentru export
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma pentru export

Pentru infiintarea unei firme care exporta

Modalitatea de deschidere a unei firme care achizitioneaza tamplarie si revinde in UE fara tva catre alte firme. Cum se invarte acest tva?#-o
Cum se poate achizitiona fara tva pentru revanzare la export?
ce forma juridica va avea?:)
Cel mai recent răspuns: ContSters187835 , utilizator 18:19, 14 Noiembrie 2013
Intrebarile dumneavoastra nu sunt suficient de lamuritoare.
Nu trebuie infiintata o firma speciala care exporta ( in afara Spatiului Comunitar) sau face livrari intracomunitare - in UE. Daca vreti sa fiti ajutat, cred ca trebuie intrebarile dumneavoastra sa fie putin mai clare.
O societate comerciala infintata legal in Romania se supune legilor de aici. In acelasi timp, dupa anul 2007, odata cu intrarea in U.E., s-a armonizat. legislatia fiscala. Astfel, in ceea ce priveste TVA se urmareste, pe de o parte, evitarea dublei impuneri (TVA se plateste o singura data in tara sau teritoriul unde se vinde produsul sau se presteaza serviciul) si pe de alta parte se urmareste ca acest TVA sa fie intr-adevar platit in tara de destinatie. In cazul prezentat de dvs. societatea va achizitiona bunurile cu TVA inclus, urmare a iesirii de pe teritoriul tarii se va emite factura fara TVA. Facturile vor fi inscrise in evidente si declarate conform decontului lunar de TVA urmand ca organul fiscal sa regularizeze sumele conform intregii activitati a societatii. Dupa cum spunea si preopinentul meu,ar mai trebui cateva amanunte pentru a va lamuri intru-totul si nimic nu va impiedica sa intrebati :D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii catre societati din ue si non-ue new29obe new29obe Buna ziua.Incerc sa fiu succint.Am facut un site si vreau sa caut firme ce vor sa cumpere publicitate la mine pe site.Ele pot fi atat din UE cat si non-UE.Ma ... (vezi toată discuția)
Baza impozabila tva operatiune triunghiulara/regim special second hand miha1978 miha1978 Buna ziua! Va solicit ajutorul in legatura cu doua situatii: 1. O firma din Romania achizitioneaza masini second-hand din Germania si le revinde in Franta. ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare roxanag roxanag O firma A (RO)-,inregistrata in scopuri de tva ,achizitioneaza marfuri de la B(GERMANIA,pj inreg.in scopuri de tva,pe care le revinde unei firme C(RO,pj ... (vezi toată discuția)