avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cine plateste impozitul pe perioada neinmatricularii ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cine plateste impozitul pe perioada neinmatricularii noului proprietar

Am cumparat o masina de la o persoana care nu si-a inmatriculat-o la adm fiscala pe o perioada de 5 ani.
Masina fiind radiata de la vechiul proprietar si luata cu contract.
Cine plateste taxele la stat daca masina este cumparata de un alt proprietar prin contract?
eu ca si posesor al ei, pot sa o vand mai departe cu fiscalul de la vechiul proprietar fara sa o declar la fisc? O am de 2 saptamani
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:21, 28 August 2014
lifestyle a scris:

pot sa o vand mai departe cu fiscalul de la vechiul proprietar fara sa o declar la fisc?

Depinde ce formalitati intelegeti sa incheiati la instrainarea auto
Daca dv nu sunteti inregistrat in cartea de identitate auto,nu aveti posibilitatea sa puneti la dispozitie documentele necesare unei tranzactii incheiate cu respectarea procedurii legal prevazute

Teapa!

Inmatricularea nu se face fara certificat de la serviciul finante locale al primariei dat vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vânzare cumpãrare mașinã cu martor, prin mediator. valid sau nu ? vodatudor vodatudor Am cumpărat săptămâna trecută un autotorism de la o persoană care aparent este fiica proprietarului mașinii (mediatorul). Sa încheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Cumparator auto razgandit bel moni bel moni Buna ziua am si eu o intrebare am vandut masina unei persoane care s-a razgandit dupa ce am semnat actele de v-c la un birou de acte auto pe talon e trecut la ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, doresc si eu o lamurire: in luna iulie am vandut o masina cu contract de vanzare cumparare, am scazut-o de la taxe si impozite. Cumparatorul a ... (vezi toată discuția)