Sa inteleg ca perioada de prescriptie in cazul meu este decembrie 2008-decembrie 2013. Am realizat venituri impozabile intre mai 2011 si noiembrie 2011.Pentru acestea este platita contributia la fond. Restul perioadei de prescriptie nu am realizat venituri impozabile deci trebuie sa platesc contributia pentru 6 luni (320 lei). Am inteles corect?
Va multumesc anticipat.
Am lucrat cu contract de munca pe jumate de norma in perioada mai -noiembrie 2011. De atunci nu am mai realizat venituri si nu am mai fost asigurat. Nici nu am beneficiat de servicii medicale in aceasta perioada.Doresc sa ma asigur la Casa nationala de asigurari sanatate.
Platesc retroactiv contributia pe 6 luni sau pe intreaga perioada scursa de la momentul incetarii contractului de munca si pana in prezent +penalizari?
Am depus o cerere tipizata la Administratia Finantelor Publice prin care am declarat pe propria raspundere ca nu sunt PFA, ca nu sunt asociat si inca 2-3 optiuni de genul asta. Maine ridic adeverinta din care fix asta rezulta:ca nu realizez venituri. E necesara o astfel de adeverinta si de la primarie? Am fost la primarie si doamna de acolo mi-a zis ca nu exista asa ceva.
Va multumesc domnule consilier Soimul 2010 pt raspuns.
Nu realizez nici un venit dar as dori sa-mi platesc contributia la CASS. De la ei mi-au zis ca trebuie sa platesc la Directia Finante 320 lei(echivalentul contributiei pe 6 luni) si o adeverinta eliberata tot de cei de la finante.
De la finante mi-au zis ca mai am nevoie de o adeverinta eliberata de primarie. De la primarie nu stie nimeni nimic. Imi poate spune cineva despre ce adeverinta este vorba? (sediul CJAS e in alta localitate decat localitatea mea de domiciliu si la tel nu-mi raspunde nimeni).