avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate petrisor1970

Activitate petrisor1970

multumesc!
...contextul inregistrarii l-a constituit o convorbire telefonica cuun coleg de serviciu de care nu am avut habar o buna perioada de timp. pentru a-mi demonstra ca a avut loc o discutie telefonica intre noi doi, acesta mi-a prezentat o inregistrare a unei convorbiri telefonice (numai cateva minute, real aceasta avnd mult mai multe minute - asa cum a reiesit din istoricul convorbirilor). aVEA COLEGULMEU ACEST DREPT SAU NU? ... in contextul in care eu nu mia-m dat niciodata acordul si nu am fost de acord cu asa ceva. Va rog si cateva repere de legalitate, izvorate din legislatia romaneasca si european. Multumesc!
multumesc pentru raspuns şi văfelicit pentru rating-ul acordat. Rămân la credinţa ca legea, indiferent de interpretări, asigură doza de obiectivitate şi de...dreptate. in situaţia prezentată, suntem puşi în faţa unui fapt hilar: cineva construieşte şi bine face, vinde case deşi firma lui la sfârşitul anului este cu profitul pe zero (deşi multe din obiectele din casă demonstrează că au fost cumparate pe firmă- centrala, parchet, obiecte sanitare etc.), iar la sfârşit lasă lucrurile incurcate speculând tot ceea ce poate pentru a câştiga. este până la urmă treaba celor care TREBUIE SÃ CUNOASCÃ aceste lucruri.
pentru clarificarea mea, o singură intrebare şi calea de urmat, reyumând lucrurile astfel:
- individul A vinde casa 1 şi 2 şi cote de drum de 15% la casa 1 şi 9% la casa 2 păstrând 6% cotă de drum (pentru care a plătit casei 2 suma de 600 euro)
- ulterior, vinde cota de 6% (e vb de câteva luni) individului B, care în aceeaşi perioadă a cumpărat terenul de vis a vis
- individul B construieşte 6 case pe care le vinde la 6 familii.
Cei care am rămas cu 94% dorim ca lucrurile să fie egale pentru toti, inclusiv cota de drum pentru care trebuie să recuperăm sume de bani reprezentând contravaloarea terenului pe care-l punem la dispoziţie şi celorlalţi.
dacă acţiunea de vânzare a casei 2 şi a cotei de drum diminuate au o doză de ilegalitate, (acceptată de notar - deşi de la bun început am avut anumite reţineri faţă de acest om) pe care trebuie să o stabilească instanţa, care ar putea fi soluţiile dispuse în această speţă?
Mulţumesc foarte mult
vă mulţumesc pentru raspuns. Contractul de vânzare cumpărare prevede că ...se transmite dreptul de proprietate asupra imobilului ªI cotă indiviză de 15%din lotul nr...- teren intravilan arabil - drum de acces. Iniţial, funcţie de suprafaţa fiecărui lot s-a impărţit şi cota indiviză din drum, suprafaţa la care a renunţat fiecare lot. pe acest principiu, cum credeţi că unuii au platit 94% din drum la pretulloturilor de teren, iar altii numai 1%?
multumesc
multumesc pentru raspuns. inteleg ca sunt 2 probleme>
1. vanzatorul trebuia sa se elibereze de tot ceea ce tinea de proprietate si deci si de cota de drum aferenta acesteia. in acest caz, tranzactia intre fostul proprietar si noul constructor prin care s-a vandut cota de 6% drum nu este ilegala? (pe baza acestei cote,noul constructor a dat drept de acces la 6 familii pe un drum privat)
2. pe acest rationament, cum pot recupera cei care detin 94% cota de drum (4 persoane) contravaloarea platita a drumului de la cei care detin 6% (6familii), astfel incat toti sa-l exploateze in aceleasi conditii, stiind ca legea obliga ca impozitele sau cheltuielile pentru intretinere sa fie platite/suportate in acord cu cota/parte detinuta (cei 6 folosesc 6 masini pe drum si au numai 1%cota fiecare, iar cei 4, cu 4 masini platesc 94 din cheletuielile pentru intretinerea drumului).
apreciez ajutorul dvs!
cumultumiri,
Petrisor
initial terenul a fost impartit in 5 loturi (4 loturi construibile + 1 lot drum de servitute cu cote de drum în procente corespunzătoate suprafeţelor construibile)
lotul 4, ultimul, a fost împărţit in 2 loturi pe care s-a construit un duplex, cumparat de 2 familii cărora le-a revenit si un procent de 15,02 din drumul de servitute.
aici intervine problema:
-casa 1 de pe lotul 4 a primit prin contract cota de 15,02
-casa 2 de pelotul 4, în cârdăsie cu vanzătorul, a primit 9 procente din drum, vânzătorul oprindu-şi un procent de 6%
dacă vânzătorula vândut întreaga proprietate de ce şi-a mai păstrat 6% din drum? avea dreptul asta? el efectiv a rămas cu un procent de 6% dintr-un drum de servitute către o proprietate pe care nu o mai avea.
ulterior m-am lamurit....
individul, a vândut unui alt constructor procentul pentru ca acesta să înceapă vis-a vis o construcţie pentru care nu avea acces. şi la 6 case construite le-a vandut un procent de 1%
SI AICI INTREBARILE LOGICE:
- cei 6, cu un procent de 6% de-o parte a drumului, iar cei 4+1 cu 94% de cealaltă parte a drumului
-cheltuielile de întreţinere se platesc conformcotei de drum, deci cei 4 trebuie să suporte cheltuielile pentru cele 6 maşini în proporţie de 94%
EU CRED CA LEGEA NU POATE FI STRÂMBÃ şi de aici următoarele:
- avea dreptul un vânzător să-şipăstreze cota de drum dacă vându-se proprietatea?
- nu cumva trebuie sa intervina sistemul de dezpagubiri, astfel incat toti să aiba aceeasi cota şi sa platesca egal pentru intreţinerea drumului?
VAMULTUMESC, POATE PEPARCURS VOI PUTEA INTERVENI ªI CU ALTE...