mai am o intrebare... in legatura cu terenul agricol. daca la data decesului tot terenul era pe numele tatalui, cum se imparte acesta in mod legal? sotia are dreptul la 50%, iar restul de 50% se imparte intre copii si sotie, sau doar intre copii? sau in alt mod?
In urma cu o luna tatal meu a decedat. Zilele trecute am primit de la APIA o citatie pentru a face succesiune pentru terenurile agricole. Unuia dintre frati, parintii mei i-au facut contract de intretinere pentru casa in care locuieste, iar mama mea nu vrea sa ii mai dea si teren agricol, deoarece casa dispune de un teren destul de mare. Ea doreste sa il imparta doar intre mine si celalat frate. Exista vreo lege care sa o oblige sa o imparta intr-un anumit fel? Iar daca fratele caruia i-a facut acte pentru casa nu este de acord, ce se poate face? Exista vreo perioada, un termen limita pana la care se poate face succesiunea? De asemenea as vrea sa stiu daca eu as putea sa fac ceva pentru a anula contractul acela de intretinere, mentionand faptul ca una dintre clauze este sa ii ingrijeasca, sa le faca pomenile si toate cele necesare, iar el nu prea a facut lucrul acesta.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna! Fiind studenta, si fiind din provincie stau intr-o camera de camin. In urma unor neintelegeri cu una dintre colege i-am zis ca o sa ma mut, si ca am de gand ca locul din camin sa mi-l vand (lucruri zise la gluma, eu neavand nici intentia sa mut, nici sa vand locul). Ea mi-a zis ca e ilegal, ca ma face ea sa platesc, m-a jignit, si multe alte lucruri in acest gen. Ulterior mi-a zis ca sa am grija ce fac si sa nu o mai supar de acum incolo cu ceva ca m-a inregistrat si ca, in caz contrar, o sa aiba ea grija de ce o sa se intample cu mine. De asemenea a spus ca va posta inregistrarea pe un site si va da la toti prietenii comuni sa o asculte. Acum intrebarea mea este: are dreptul sa ma inregistreze fara voia mea? Daca ar fi fost loc public intelegeam, dar nu cred ca o camera de camin se considera loc public. Cum as putea proceda in aceasta situatie? Ce as putea face in caz ca va publica acea inregistrare? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!