avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cineva m-a inregistrat fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cineva m-a inregistrat fara acordul meu

Buna! Fiind studenta, si fiind din provincie stau intr-o camera de camin. In urma unor neintelegeri cu una dintre colege i-am zis ca o sa ma mut, si ca am de gand ca locul din camin sa mi-l vand (lucruri zise la gluma, eu neavand nici intentia sa mut, nici sa vand locul). Ea mi-a zis ca e ilegal, ca ma face ea sa platesc, m-a jignit, si multe alte lucruri in acest gen. Ulterior mi-a zis ca sa am grija ce fac si sa nu o mai supar de acum incolo cu ceva ca m-a inregistrat si ca, in caz contrar, o sa aiba ea grija de ce o sa se intample cu mine. De asemenea a spus ca va posta inregistrarea pe un site si va da la toti prietenii comuni sa o asculte. Acum intrebarea mea este: are dreptul sa ma inregistreze fara voia mea? Daca ar fi fost loc public intelegeam, dar nu cred ca o camera de camin se considera loc public. Cum as putea proceda in aceasta situatie? Ce as putea face in caz ca va publica acea inregistrare? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: MoiseAdina , utilizator 20:17, 22 Noiembrie 2013
Ceea ce sustineti dvs. se numeste santaj si este pedepsibil de legea penala (in cazul in care va "constrange" ca daca nu faceti x, y lucru, va publica acea inregistrare).
In ceea ce priveste caminul - este un loc public.

Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavostra prompt. Nu am stiut ca se considera loc public. Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut! am jignit o persoana pe mesenger iar ea acum ma șantajează ... Ilye445 Ilye445 Salut! Am jignit o persoana pe mesenger iar ea acum ma șantajează ca merge la politie Ce se poate întâmpla eu neavând antecedente (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu functionar roxy_c roxy_c Buna ziua! As vrea sa stiu si eu daca se considera abuz in serviciu faptul ca un profesor responsabil de cazarile intr-un camin studentesc mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Reclamatie/plangere pentru amenintare IrinaMarinescu IrinaMarinescu Buna ziua. Va scriu pe a ma lamuri si pe mine cineva cu privire la unele lucruri. De la un timp la locul de munca seara cand plec gasesc biletele de amenintare ... (vezi toată discuția)