Buna! Fiind studenta, si fiind din provincie stau intr-o camera de camin. In urma unor neintelegeri cu una dintre colege i-am zis ca o sa ma mut, si ca am de gand ca locul din camin sa mi-l vand (lucruri zise la gluma, eu neavand nici intentia sa mut, nici sa vand locul). Ea mi-a zis ca e ilegal, ca ma face ea sa platesc, m-a jignit, si multe alte lucruri in acest gen. Ulterior mi-a zis ca sa am grija ce fac si sa nu o mai supar de acum incolo cu ceva ca m-a inregistrat si ca, in caz contrar, o sa aiba ea grija de ce o sa se intample cu mine. De asemenea a spus ca va posta inregistrarea pe un site si va da la toti prietenii comuni sa o asculte. Acum intrebarea mea este: are dreptul sa ma inregistreze fara voia mea? Daca ar fi fost loc public intelegeam, dar nu cred ca o camera de camin se considera loc public. Cum as putea proceda in aceasta situatie? Ce as putea face in caz ca va publica acea inregistrare? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Ceea ce sustineti dvs. se numeste santaj si este pedepsibil de legea penala (in cazul in care va "constrange" ca daca nu faceti x, y lucru, va publica acea inregistrare).
In ceea ce priveste caminul - este un loc public.