Nu este vorba de sediul social al asociatiei. Acesta a fost stabilit la infiintare. Pe alte scari nu exista chirie desi sunt uscatorii folosite in exclusivitate, dar in "cardasie" cu conducerea.
NU, este vorba doar de un orgoliu prostesc al unora care nu inteleg ca o regula se aplica unitar in tot blocul si pt toti proprietarii, nu in mod seclectiv.
In alta ordine de idei, prin prisma cotei-parti indivize de proprietate fiecare proprietar are dreptul sa foloseasca spatiile comune, NU asociatia insasi! Altfel spus, NU asociatia schimba destinatia unui spatiu comun ci PROPRIETARII!
In concluzie, acea chirie pretinsa este abuziva si nejustificata legal atat timp cat nu exista un contract de inchiriere si nici nu s-a pus in discutie perfectarea unui asemenea act.
Este foarte clar, cum si din denumire reiese, ca fiind spatiu comun acesta este proprietatea tuturor proprietarilor de pe scara noastra. Asadar, convoc sedinta cu proprietarii de pe scara si dezbatem modul de folosire al acestui spatiu si eventual numim un responsabil. Intradevar, conform prevederilor art. 17, (1) lit. d din HG 1588/ 2007 "Comitetu Executiv reglementează folosirea, întreţinerea, repararea, înlocuirea şi modificarea părţilor proprietăţii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietăţii comune, în conformitate cu actele normative în vigoare;", dar asta nu inseamna ca acesta poate priva de folosire proprietarii. Este proprietatea acestora. E ca si cum ar veni onor comitetul si ar spune sa nu mai folosim liftul sau scarile.
@elga50
Cum poate fi considerata folosire in exclusivitate si abuziva daca ceilalti proprietari nu solicita cheia.
Mai mult decat atat, nu a venit nimeni sa propuna sa incheiem un contract de inchiriere, insa conducerea asociatiei ne-a cerut cheia pentru a folosi spatiul exclusiv pentru sedintele comitetului executiv.
Pai nu cumva ar fi fost un abuz din partea lor sa ne priveze pe noi proprietarii de spatiul din proprietatea noastra?
Mentionez ca blocul are 7 scari si comitetul este format din membri de pe fiecare scara.
Pe de alta parte cum sa existe 40 de chei, cum poti fi sigur ca ceea ce pui acolo astazi mai exista si maine?????
Domnule Adrian,
Permiteti sa va spun ca sunteti in eroare sau ca nu ati inteles exact problema topicului din urmatoarele considerente:
1. Nu am fost notificati in scris de catre asociatie;
2. Uscatoria este folosita de noi trei deoarece nimeni nu a mai solicitat cheia, cu exceptia unuia care doreste nu doar sa foloseasca spatiul ci sa o pastreze el;
3. Subiectul nu a fost discutat in adunarea generala;
4. Comitetul executiv nu si-a indeplinit atributiile prevazute la art. 17 (1) lit. d) din HG 1588/ 2007 "reglementează folosirea, întreţinerea, repararea, înlocuirea şi modificarea părţilor proprietăţii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietăţii comune, în conformitate cu actele normative în vigoare; "
5. Deciziile comitetului, daca exista nu au fost afisate la avizier niciodata;
6. Chiria apare de 3 luni desi situatia prezenta este de cel putin 3 ani de zile si nimeni nu a obiectat.
Prin urmare, nu exista reglementare interna, nu am fost notificati, nu au fost alte solicitari pentru utilizarea uscatoriei, nu s-a luat nici-o decizie in acest sens.
Prin executor, am notificat asociatia aratand faptul ca nu adtorez nici-o suma cu titlu de chirie asociatiei, deoarece nu exista un contract de inchiriere si nu folosesc exclusiv acel spatiu. De asemenea am contestat listele de intretinere in termen de 10 zile, asa cu prevede art 12 lit. d din HG 1588/ 2007.
Impreuna cu cativa vecini folosesc o uscatorie de la mansarda scarii pe care locuim atat in scopul pentru care a fost proiectat dar si pentru depozitarea unor materiale de volum mic. Deoarece cheia se afla in pastrare la mine iar alti vecini, cu exceptia celor doi, nu au solicitat-o, asociatia imi aplica pe lista de intretinere o chirie lunara in cuantum de 500 lei. Acest lucru se intampla deoarece am refuzat (verbal) sa le predau spatiul in scopul folosirii lui pentru sedintele de comitet executiv, privand astfel proprietarii de acea uscatorie. De asemenea, acestia (reprezentantii asociatiei) motiveaza, verbal, prin declaratia mincinoasa a unui vecin (neafectat direct) ca as fi refuzat sa-i pun la dispozitie cheia.
In acest caz, poate fi vorba de "ocupare abuziva"?, este justificata chiria?. Mentionez ca am solicitat in scris explicatii cu privire la provenienta sumei pentru "chirie", dar nu am primit. Am transmis asociatiei o notificare prin intermediul unui executor judecatoresc, precum si o sesizare scrisa la Primaria de sector si intentionez sa dau in judecata pe semnatarii listelor de intretinere.
P.S. asociatia nu m-a notificat niciodata in scris cu privire la acest aspect.
Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la pasii (documentele) care trebuie urmati pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL cu doi asociati catre un asociat unic, persoana fizica, din afara SRL.