avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionarea partilor sociale a unui SRL cu 2 asociati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionarea partilor sociale a unui SRL cu 2 asociati catre 1 asociat unic din afara SRL

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la pasii (documentele) care trebuie urmati pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL cu doi asociati catre un asociat unic, persoana fizica, din afara SRL.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters305424 , utilizator 14:20, 22 Noiembrie 2013
Cei doi asociati vor trebui sa intocmeasca o hotarare AGA si un contract de cesiune parti sociale, dupa care vor actualiza actul constitutiv al societatii.
Cesiunea se realizeaza efectiv, prin inregistrarea actelor de mai sus la Registrul Comertului din Orasul unde societatea isi are sediul social.
Inregistrarea actelor se face in doua etape, la registrul comertului, iar ca durata este de aproximativ 40 de zile.
Daca nu va pricepeti, solicitati ajutorul unui avocat, pentru ca este o mentiune destul de complicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale suspendata? limoise limoise La data de 1 iulie 2010 doi asociati si administratori ce aveau fiecare cate 50 % dintr-un srl, au semnat si inregistrat la Registrul Comertului, o hotarare ... (vezi toată discuția)
Procedura cesionare parti sociale cris_lc cris_lc Care sunt pasii pentru cesionarea partilor sociale intre asociati? Multumesc (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)