panimayou a scris:
Impreuna cu cativa vecini folosesc o uscatorie de la mansarda scarii pe care locuim atat in scopul pentru care a fost proiectat dar si pentru depozitarea unor materiale de volum mic.
Proprietatea comuna se administreaza de asociatiei si este la dispozitia tuturor proprietarilor, folosita de toti proprietarii sau exploatata in folosul tuturor proprietarilor de pe scara respectiva.
Asadar cei trei pot folosi uscatoria dar contra unei chirii de care sa beneficieze si ceilalti.
In acest caz, poate fi vorba de "ocupare abuziva"?, este justificata chiria?.
Da, cei trei ocupa abuziv spatiul comun avand in vedere ca li s-a cerut sa-l elibereze si sa-l puna la dispozitia asociatiei fiind astfel in folosul tuturor. Chiria este justificata pana la eliberarea spatiului.
Mentionez ca am solicitat in scris explicatii cu privire la provenienta
sumei pentru "chirie", dar nu am primit.
Cred ca faceti o confuzie de termeni. Suma incasata drept chirie
provine de la dumneavoastra cei trei care folositi acum uscatorul.
asociatia nu m-a notificat niciodata in scris cu privire la acest aspect.
Poate ca era bine sa va notifice in scris ori poate v-a notificat prin posta si nu ati fost gasit de postas.
Dar este important daca proprietarii s-a sfatuit si-au luat hotararea in adunarea generala ca sa eliberati acel spatiu, ori s-a decis in comitetul executiv. In ambele cazuri hotararea sau decizia a fost luata de proprietari cu majoritate de voturi, cei care au participat, evident ca au avut cunostinta direct de hotarare sau decizie iar acestea au fost afisate sa fie cunoscute si de cei care nu au participat la luarea acestor hotarari sau decizii.