avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Activitate titanazzz

Activitate titanazzz

Răspuns la discuția Recurs propriu
Va multumesc tuturor.
Răspuns la discuția Recurs propriu
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Concluzia este deci ca ar trebui sa ma prezint miercuri la tribunal fara a-mi face griji referitoare la executarea pedepsei ?
Discuție Recurs propriu
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:
S-a judecat fondul si am primit 1 an cu suspendare si 4 ani termen de incercare pentru infracţiuni privind comerţul electronic (Legea nr. 365/2002). Fapta mi-am recunosct-o de la bun inceput, inca de cand m-a chemat la politie, si am inceput sa platesc in rate, chiar daca mici, paguba (aprox 40.000 lei).
La sugestia avocatului (ales) am facut recurs la aceasta decizie, cu scopul de a nu fi obligat sa ma prezint regulat la "Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor", deoarece "să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare" mi-ar si mi-ar ingreuna activitatea la serviciu.
Miercuri (poimaine) am termen. Am foarte mare frica ca ar putea sa-mi dea cu executarea, chiar daca dna avocat mi-a spus ca este imposibil sa-mi dea mai rau la propriul meu recurs (procuratura nu a facut recurs si nici partea vatamata), in cel mai rau caz s-ar mentine decizia luata la fond.
As putea va rog sa primesc si o alta parere ? Judecatorii de la tribunal pot sa-mi dea o decizie mai grea (a se intelege executare) la propriul meu recurs? Prefer sa ma prezint de 2 ori pe luna la politie timp de 5 ani decat sa risc sa ajung la inchisoare un an..
Va multumesc.
Salut. Problema nu este financiara, m-am inteles cu avocatul sa platesc in 2 rate pt recurs, si sumele nu sunt atat de mari. Am furat de pe cardul unei (foste) prietene a mamei mele o suma destul de mare (45.000 lei) pe parcursul a 7 luni(si nu mai am de unde sa-i restitui si nici mama nu ma poate ajuta (A facut doar o promisiune in scris pt tribunal ca mi-a pus la dispozitie un teren in valoare de aprox 20.000 euro sa-l vand si sa dau banii inapoi. inca incerc sa-l vand. Am recunoscut vina de cand m-a chemat la politie. Am 25 de ani.Mi--am dat seama ca este un mic joc juridic, si pana la urma sunt ok cu asta. Vreau doar sa stiu daca pot obtine mai rau la recurs (care deja a fost facut, miercuri trebuie sa fiu acolo). Nu cred ca procurorii au facut si ei, caci avocata l-a depus in ultima zi si nu era nimic (daca am inteles eu bine).
Buna ziua, am primit urmatoarea sentinta, la care la sugestia avocatului am facut recurs:

In baza art.27 al.1 din Legea 365/2002, cu aplic.art.41 al.2 Cp şi art.320 ind.1 Cpp, condamnă pe inculpatul XXXla 1 an închisoare. Face aplic.art.71-64 lit.a teza a-II-a,b Cp. In baza art. 86 ind. 1 Cp dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe 4 ani termen de încercare, sub supravegherea Serviciului de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de la domiciliul inculpatului. In baza art. 86 ind. 3 al. 1 lit. a-d Cp pune în vedere inculpatului: - să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de la domiciliul inculpatului; - să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. In baza art.86 ind.3 al.3 lit.a Cp pune în vedere inculpatului să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare.

La sugestia avocatului, am facut recurs, pentru a nu fi obligat sa 'ma prezint regulat la 'Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor ' si 'sa urmez cursuri de pregatire' dat fiind faptul ca am facut facultate, master, si sunt si angajat.

Pot primi o solutie mai proasta din cauza acestui recurs ? Avocatul spune ca nu, dar m-ar ajuta mult o alta opinie (nu as vrea daca am facut recurs la condamnare cu suspendare, sa imi intind prea mult norocul si sa primesc executare..)