Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Concluzia este deci ca ar trebui sa ma prezint miercuri la tribunal fara a-mi face griji referitoare la executarea pedepsei ?
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:
S-a judecat fondul si am primit 1 an cu suspendare si 4 ani termen de incercare pentru infracţiuni privind comerţul electronic (Legea nr. 365/2002). Fapta mi-am recunosct-o de la bun inceput, inca de cand m-a chemat la politie, si am inceput sa platesc in rate, chiar daca mici, paguba (aprox 40.000 lei).
La sugestia avocatului (ales) am facut recurs la aceasta decizie, cu scopul de a nu fi obligat sa ma prezint regulat la "Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor", deoarece "să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare" mi-ar si mi-ar ingreuna activitatea la serviciu.
Miercuri (poimaine) am termen. Am foarte mare frica ca ar putea sa-mi dea cu executarea, chiar daca dna avocat mi-a spus ca este imposibil sa-mi dea mai rau la propriul meu recurs (procuratura nu a facut recurs si nici partea vatamata), in cel mai rau caz s-ar mentine decizia luata la fond.
As putea va rog sa primesc si o alta parere ? Judecatorii de la tribunal pot sa-mi dea o decizie mai grea (a se intelege executare) la propriul meu recurs? Prefer sa ma prezint de 2 ori pe luna la politie timp de 5 ani decat sa risc sa ajung la inchisoare un an..
Va multumesc.
Salut. Problema nu este financiara, m-am inteles cu avocatul sa platesc in 2 rate pt recurs, si sumele nu sunt atat de mari. Am furat de pe cardul unei (foste) prietene a mamei mele o suma destul de mare (45.000 lei) pe parcursul a 7 luni(si nu mai am de unde sa-i restitui si nici mama nu ma poate ajuta (A facut doar o promisiune in scris pt tribunal ca mi-a pus la dispozitie un teren in valoare de aprox 20.000 euro sa-l vand si sa dau banii inapoi. inca incerc sa-l vand. Am recunoscut vina de cand m-a chemat la politie. Am 25 de ani.Mi--am dat seama ca este un mic joc juridic, si pana la urma sunt ok cu asta. Vreau doar sa stiu daca pot obtine mai rau la recurs (care deja a fost facut, miercuri trebuie sa fiu acolo). Nu cred ca procurorii au facut si ei, caci avocata l-a depus in ultima zi si nu era nimic (daca am inteles eu bine).
Buna ziua, am primit urmatoarea sentinta, la care la sugestia avocatului am facut recurs:
In baza art.27 al.1 din Legea 365/2002, cu aplic.art.41 al.2 Cp şi art.320 ind.1 Cpp, condamnă pe inculpatul XXXla 1 an închisoare. Face aplic.art.71-64 lit.a teza a-II-a,b Cp. In baza art. 86 ind. 1 Cp dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe 4 ani termen de încercare, sub supravegherea Serviciului de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de la domiciliul inculpatului. In baza art. 86 ind. 3 al. 1 lit. a-d Cp pune în vedere inculpatului: - să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de la domiciliul inculpatului; - să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. In baza art.86 ind.3 al.3 lit.a Cp pune în vedere inculpatului să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare.
La sugestia avocatului, am facut recurs, pentru a nu fi obligat sa 'ma prezint regulat la 'Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor ' si 'sa urmez cursuri de pregatire' dat fiind faptul ca am facut facultate, master, si sunt si angajat.
Pot primi o solutie mai proasta din cauza acestui recurs ? Avocatul spune ca nu, dar m-ar ajuta mult o alta opinie (nu as vrea daca am facut recurs la condamnare cu suspendare, sa imi intind prea mult norocul si sa primesc executare..)