avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la condamnare cu suspendare

Buna ziua, am primit urmatoarea sentinta, la care la sugestia avocatului am facut recurs:

In baza art.27 al.1 din Legea 365/2002, cu aplic.art.41 al.2 Cp şi art.320 ind.1 Cpp, condamnă pe inculpatul XXXla 1 an închisoare. Face aplic.art.71-64 lit.a teza a-II-a,b Cp. In baza art. 86 ind. 1 Cp dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe 4 ani termen de încercare, sub supravegherea Serviciului de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de la domiciliul inculpatului. In baza art. 86 ind. 3 al. 1 lit. a-d Cp pune în vedere inculpatului: - să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de la domiciliul inculpatului; - să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. In baza art.86 ind.3 al.3 lit.a Cp pune în vedere inculpatului să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare.

La sugestia avocatului, am facut recurs, pentru a nu fi obligat sa 'ma prezint regulat la 'Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor ' si 'sa urmez cursuri de pregatire' dat fiind faptul ca am facut facultate, master, si sunt si angajat.

Pot primi o solutie mai proasta din cauza acestui recurs ? Avocatul spune ca nu, dar m-ar ajuta mult o alta opinie (nu as vrea daca am facut recurs la condamnare cu suspendare, sa imi intind prea mult norocul si sa primesc executare..)
Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 19:29, 22 Noiembrie 2013
la o pedeapsa de 4 ani cu suspendare sub supraveghere se mai dau 2 ani de incercare
cum naiba ti-au dat tie la 1 an ,inca 4 de incercare ?
avocatul a facut bine
oricum ajungeai in recurs, solicitat de parchet
avocatii sustin ca este mai bine sa-ti arati si tu nemultumirea fata de sentinta
daca o privesti strict financiar, trebuie sa intelegi ca pentru avocat, mai inseamna niste bani,pentru parchet si judecatori inseamna sedinte si deci bani
mai pe scurt, trebuie sa intelegi ca esti intr-un joc cu un sistem ( tu esti singur ) si intotdeauna un sistem castiga
daca ai probleme financiare si avocatul este scump, in situatia in care parchetul nu face recurs, inainte de sedinta poti sa-ti retragi recursul ( asta in situatia in care nu ai dat inca banii avocatului )
ideal ar fi sa reusesti sa scurtezi termenul asta mare de incercare-sentinta parca este data in asa fel ca tu sa accepti recursul !
daca ne-ai pute explica si care-i culpa ta, poate ca te-am mai putea sfatui
oricum iti urez o decizie inteleapta (norocoasa)
Salut. Problema nu este financiara, m-am inteles cu avocatul sa platesc in 2 rate pt recurs, si sumele nu sunt atat de mari. Am furat de pe cardul unei (foste) prietene a mamei mele o suma destul de mare (45.000 lei) pe parcursul a 7 luni(si nu mai am de unde sa-i restitui si nici mama nu ma poate ajuta (A facut doar o promisiune in scris pt tribunal ca mi-a pus la dispozitie un teren in valoare de aprox 20.000 euro sa-l vand si sa dau banii inapoi. inca incerc sa-l vand. Am recunoscut vina de cand m-a chemat la politie. Am 25 de ani.Mi--am dat seama ca este un mic joc juridic, si pana la urma sunt ok cu asta. Vreau doar sa stiu daca pot obtine mai rau la recurs (care deja a fost facut, miercuri trebuie sa fiu acolo). Nu cred ca procurorii au facut si ei, caci avocata l-a depus in ultima zi si nu era nimic (daca am inteles eu bine).
daca esti in recurs, esti la curtea de apel
pentru celeritate s-a sarit peste apel, ( ti s-a luat sansa de a verifica ce solutie ti-ar fi dat tribunalul) in asa fel incat decizia curtii va fi definitiva si fara alta cale de atac in situatia in care iti va fi defavorabila
logic ar fi ca o instanta superioara sa mai scada din perioada de incercare
suma ce este in joc este destul de maricica, asa ca ai putea sa ai si surprize
evident ca un risc iti asumi pentru ca uneori magistratii iau decizii si in functie de cum dorm noaptea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto redobandire dragosgabriel75 dragosgabriel75 aceasta este sentinta:Face aplic.art.71-64 lit a teza a 2-a,b VCp cu aplic.art.5 al.1NCp. In baza art.86 ind.1 VCpcu aplic. art.5 al 1 CPdispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna aceasta solutie? ca am un an cu suspendare si ca mai pot sa conduc peste un an? maryaanna45 maryaanna45 Solutia pe scurt: Dec.2329/R - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia împotriva sentinţei penale nr.675/07.10.2013 a ... (vezi toată discuția)
Buna seara tuturor as vrea sa știu de la dvs pot sa părăsesc țara va mulțumesc frumos Adrian cubanezu Adrian cubanezu Măsuri educative În baza art.386 Cpp admite cererea Reprezentantului Parchetului de schimbare a încadrării juridice a faptei inculpatului FILIP ANDREI ... (vezi toată discuția)