avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs propriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs propriu

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:
S-a judecat fondul si am primit 1 an cu suspendare si 4 ani termen de incercare pentru infracţiuni privind comerţul electronic (Legea nr. 365/2002). Fapta mi-am recunosct-o de la bun inceput, inca de cand m-a chemat la politie, si am inceput sa platesc in rate, chiar daca mici, paguba (aprox 40.000 lei).
La sugestia avocatului (ales) am facut recurs la aceasta decizie, cu scopul de a nu fi obligat sa ma prezint regulat la "Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor", deoarece "să desfăşoare o activitate sau să urmeze un curs de învăţământ ori de calificare" mi-ar si mi-ar ingreuna activitatea la serviciu.
Miercuri (poimaine) am termen. Am foarte mare frica ca ar putea sa-mi dea cu executarea, chiar daca dna avocat mi-a spus ca este imposibil sa-mi dea mai rau la propriul meu recurs (procuratura nu a facut recurs si nici partea vatamata), in cel mai rau caz s-ar mentine decizia luata la fond.
As putea va rog sa primesc si o alta parere ? Judecatorii de la tribunal pot sa-mi dea o decizie mai grea (a se intelege executare) la propriul meu recurs? Prefer sa ma prezint de 2 ori pe luna la politie timp de 5 ani decat sa risc sa ajung la inchisoare un an..
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: titanazzz , utilizator 14:31, 25 Noiembrie 2013
nu. legea interzice aplicarea unei măsuri mai aspre decât cea inițială la recursul inculpatului. instanța trebuie să se pronunțe doar asupra cererii dumneavoastră, pe care o admite (total sau în parte) sau o respinge.
dacă cealaltă parte sau parchetul făceau recurs, era altceva.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Concluzia este deci ca ar trebui sa ma prezint miercuri la tribunal fara a-mi face griji referitoare la executarea pedepsei ?
Da, prezentați-vă fără temeri, întrucât, legea prevede faptul că, în propria cale de atac, nu se poate crea părții o situație mai grea, adică nu se poate aplica o pedeapsă mai grea .
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la condamnare cu suspendare titanazzz titanazzz Buna ziua, am primit urmatoarea sentinta, la care la sugestia avocatului am facut recurs: [i]In baza art.27 al.1 din Legea 365/2002, cu aplic.art.41 al.2 ... (vezi toată discuția)
Recurs chelariu chelariu se poate schimba incadrarea la un recurs daca am fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare in sensu vreau sa depun recurs dar mie frica ca imi da cu executare ... (vezi toată discuția)
Procedura reintegrare in munca ContSters146823 ContSters146823 Am primit hotararea privind reintegrarea in munca a unui fost salariat concediat . Daca salariatul nu s-a prezentat, pentru punerea in aplicare cum procedam? ... (vezi toată discuția)