avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate madalina81986

Activitate madalina81986

Răspuns la discuția Ajutor pentru nastere
multumesc mult pentru lamuriri
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu o problema...
Conform reglementarilor legale angajatorul este obligat sa acorde ca si ajutor de nastere un salariu mediu brut pe unitate? Sau este obligat sa ajute material angajata proaspata mamica?
Răspuns la discuția Indemnizatia de maternitate
daca pe langa salariu, mai primesc si comision in functie de performanta, se ia in considerare suma totala care o primesc in mana pe luna, sau se scade comisionul?
tin sa mentionez ca acest comision nu are un caracter lunar, si nici nu este o suma fixa in fiecare luna.
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Revin cu alte nelamuriri.
Voi naste in jurul datei de 6.02.2014, iar concediu de maternitate(prenatal + lauzie) as vrea sa il iau incepand cu data de 1.01.2014. Asta ar insemna ca ultima zi de concediu sa fie 6. mai. Nelamurirea este daca voi putea sa stau atat in concediu, sau voi pierde din cele 126 de zile?
Daca voi fi pana in mai in concediu, cand voi putea sa imi bag actele pentru indemnizatia de crestere copil, in 60 zile de la nastere, sau in 60zile dupa ce termin concediul. Si in cat timp primesc indemnizatia?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Concediu prenatal
Multumesc mult pentru raspuns!
din cate stiu eu, concediul prenatal este de 126zile. sunt conditionata ca din aceste zile sa am un min sau maxim de zile inainte de nasterea copilului sau dupa.
eu ar trebui sa nasc pe 6.02.2014, si as vrea sa intru in concediu prenatal de la 1.01.2014 (mai exact voi avea 36 de zile de concediu). restul de 90 as vea sa le iau dupa nasterea copilului. Sunt conditionata de lege sa imi imaprt intr-un anume fel aceste zile?
si o alta nelamurire, aceste zile sunt lucratoare sau calendaristice?

Multumesc mult,
Madalina