avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate rxn_87

Activitate rxn_87

În jur de 2.700 lei.
Să înțeleg că banii aceștia ar trebui plătiți către asigurator și, ulterior, asociația să se îndrepte împotriva proprietarului vinovat, eventual, în temeiul îmbogățirii fără justă cauză? Sigur, mai rămâne de probat vinovăția acestuia...
Am și eu o problemă asemănătoare...
Sunt președintele Asociației de proprietari de puțin timp și într-o zi a venit unul dintre proprietari la mine cu o hârtie pe care m-a rugat să o semnez, ca să își poată recupera banii de la societatea de asigurări, pentru că a fost inundat. A fost și a verificat la toți vecinii de pe coloană, iar unul dintre ei nu a dat drumul în casă, motivând că nu e de la el, dar se bănuiește că inundația a fost de la acesta, nu de la coloana verticală (toate astea s-au întâmplat când președintele asociației era altcineva). Am semnat respectiva hârtie, pentru a-l ajuta pe vecin să-și recupereze banii de la asigurator, pentru ca, ulterior, să vină pe numele asociației o notificare prin care i s-a adus la cunoștință că are de plată o sumă de bani pentru că este vinovată de producerea inundației.
Am solicitat dosarul de daune și am constatat că hârtia pe care o semnasem menționa că inundația s-a datorat unei țevi comune, deci vina este a Asociației. Nu există niciun alt document care să ateste că este culpa Asociației, din contră, toate celelalte menționează că vina este a acelui vecin.
Recunosc că nu am citit cu atenție ce am semnat, dar am văzut că pe acel tipizat erau două puncte - primul, că inundația s-a produs de la apartamentul X, a doua, că inundația s-a produs de la o țeavă comună - și era încercuită a doua variantă, dar nu-mi amintesc să fi fost încercuit ceva când am semnat eu...
Este posibil să fie obligată Asociația să plătească această sumă de bani către asigurator doar în baza acelei hârtii semnate de mine? Inundația nu s-a produs din vina Asociației. Nu s-a datorat acelei țevi comune, n-a fost fisurată/spartă, nu s-a reparat acea țeavă - pentru că n-a fost nevoie - iar acum nu a mai fost inundat nimeni. Deci, nefăcându-se nicio reparație la țeava comună, e clar că nu aceasta este problema, pentru că altfel ar fi fost în continuare inundații. Cum pot să demonstrez că vina nu este a Asociației, deși am semnat acea hârtie, ci a acelui vecin care nu vrea să dea drumul la nimeni în casă?
Vă mulțumesc și Crăciun fericit!
Bună seara,
Aș dori să știu dacă, în baza art. 10 din Legea 230/2007 care prevede că „proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce țin de activitatea asociației și au acces, la cerere, la orice document al acesteia”, accesul înseamnă doar că pot consulta documentele care mă interesează sau pot cere și obține și fotocopii ale acestora?
Vă mulțumesc.