avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie

o intrebare foarte importanta/
la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire
omul a chemat firma de asigurari pt constatari cu poze,firma la dezpagubit cu 1000lei dar beleaua care este----firma de asigurari a cerut un proces verbal de constatare din partea asociatiei punind conditia ca daca pagubitul nu aduce acel pv intocmit de presedinte si admin nu vede niciun ban ,la care eu in calitate de presedinte am facut acel pv pagubitului si am pastrat o copie iar una a dat-o firmei
intrebare---
de ce cer firmele de asigurari asa ceva?
mai am un caz asemenator care cere tot asa ceva chiar acum dar pur si simplu nu m-i se pare corect sa se bage asociatia la propr.individuala deoarece asoc.are in custodie doar partile comune asa este?
nu stiu ce sa fac saa-i dau sasa nu-i dau un pv asta de pe urma?
cred ca asc.e folosita drept martori in procesul cu vinovatul pt recuperarea pagubei asa sa fie ?
ast raspuns urgent
Este necesar PV constatare pentru intocmirea dosarului de dauna,pentru a se individualiza statutul instalatiei responsabile-parte comuna -raspunde asociatia,parte proprietate privata - raspunde asiguratul
Parerea mea:
Nu poate fi vorba de proces verbal de constatare din partea asociatiei. Asociatia nici nu are competenta sa evalueze, de asta se ocupa un evaluator autorizat.
Evaluatorul adus de firma de asigurari intocmeste procesul verbal de constatare in care identifica sursa inundatiei.
Asociatia doar elibereaza un act prin care certifica ,pe baza cartii tehnice a imobilului (asa ar trebui in teorie), ca sursa inundatiei indicata in procesul verbal constatator nu face parte din partile comune.
O fi necesar proces verbal de constatare a pagubelor dar asociatia de proprietari nu are nici o calitate in acest caz, nu este semnatara a contractului de asigurare... Asigurarea poate fi si pentru apartamente nesituate in asociatii de proprietari. Atunci cine face PV?
Eu cred ca asiguratul trebuie sa citeasca mai atent contractul de asisgurare si chiar presedintele asociatiei sa-i ceara acest contract atunci cand i se solicita sa constate... Daca in contractul de asigurare a semnat cineva din partea asociatiei si asociatia are vreo obligatie, sa si-o indeplineasca. Altfel asiguratorul sa-si vada de treaba lui.
adriantot a scris:
Daca in contractul de asigurare a semnat cineva din partea asociatiei si asociatia are vreo obligatie, sa si-o indeplineasca. Altfel asiguratorul sa-si vada de treaba lui.


Eu cred ca aveti dreptate.
Ma gandeam initial ca asociatia ar putea elibera un act (in baza cartii tehnice) prin care sa certifice ca sursa inundatiei nu face parte din instalatia comuna.Dar, la o adica, cine o obliga?
Cred ca e treaba asiguratorului sa stipuleze clar in contractul de asigurare al apartamentului care sunt exact instalatiile care intra sub incidenta contractului.

Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
petschovschi, utilizator
Asiguratorul cere acea adeverinta in care sa se precizeaza cauza din care s-a produs inundatia pentru a putea sa se indrepte pentru recuperarea prejudiciului asupara celui care a produs-o. Daca inundatia s-a produs din vina asociatiei, atunci asiguartorul da in judecata asociatia (proprietarii) pentru ca nu au luat masuri pentru intretinerea instalatiilor comune si ii pune sa achite despagubirea acordata, chieltuielile efectuate cu ocazia constatari prejudiciului si procesul. Daca s-a produs din vina altui proprietar il actioneaza pe acesta in judecata.

Alte discuții în legătură

Canalizare infundata rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatoarele cazuri: 1. S-a infundat teava de scurgere pe coloana de baie si s-au inundat toate ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)