Mentionez ca in CIM si fisa de post ale salariatilor nu exista specificat un anume punct de lucru iar acesia sunt mutati prin dispozitii de serviciu(unilaterale) de la un punct de lucru la altul.Inteleg ca este vorba de posturi identice la a caror restrangere trebuie aplicate criteriile de departajare din contractul colectiv si nu invocata activitatea concreta la un moment dat ce a fost impusa unilateral.Se ajunge la situatia in care un salariat sa fie trimis cateva zile la un punct de lucru ca sa "prinda" acolo restructurarea.
As dori sa stiu daca este legala concedierea unui salariat prin invocarea reducerii de personal la unul din punctele de lucru ale angajatorului, unde salariatul a fost trimis sa lucreze pe baza de dispozitie de serviciu(unilateral). Mentionez ca salariatul nu are nici in contract nici in fisa de post mentionat acel punct de lucru.
Locul de munca al salariatului, mentionat in contract, este structura de organizare(serviciul) care detine mai multe puncte de lucru.Multumesc.
Angajatorul refuza sa-mi achite despagubirile prevazute la art.52 alin.2 codul muncii pentru perioada suspendarii contractului pentru cercetare disciplinara.
Mentionez ca am obtinut in justitie anularea deciziei de sanctionare si s-a constatat nevinovatia in cauza.
Cererea privind anularea deciziei de suspendare a fost respinsa pe motiv ca despagubirile aferente se obtin in baza art.52 alin.2 codul muncii si nu pe calea unei actiuni in anularea acestei decizii.
Ce pot face sa oblig angajatorul sa achite despagubirile pentru suspendare, eu neavand un titlu executoriu distinct pentru acest lucru?